Apple leder an i «Best Global Brands report», en rapport over verdens mest verdifulle merkevarer, utarbeidet av Omnicom sitt konsulentselskap Interbrand. CNBC omtaler analysemålingen hvor teknologiselskaper dominerer.

Rapporten presenterer de 100 mest verdifulle selskapene i verden. Oversikt over topp 10 ligger nederst i saken.

Øverst på listen er Apple, etterfulgt av Google på andre plass og Amazon på tredje. Facebook ligger på 14. plass. Siden selskapet kom med i Interbrands oversikt i 2012 har pilen skutt i været helt frem til 2017. De siste to årene har pilen pekt nedover.

CNBC har snakket med administrende direktør i Interbrand, New York, Daniel Binns, om Facebook sin plassering. Binns sier det handler om at konsumenter setter større krav til personvern og sikkerhet.

Strømmekonkurrenter på listen
Flere av aktørene på listen satser på egne strømmetjenester, deriblant Apple og Amazon. Disney som 12. novemeber ruller ut Disney+ i USA, befinner seg på 10. plass.

- Disney+ lovnaden er virkelig kraftfull, sier Binns til CNBC.

Les også: Første reaksjoner på strømmetjenesten til Disney: - Elegant, men lite innhold

Netflix la onsdag kveld frem tall for tredje kvartal som viser en vekst i omsetningen på 31 prosent til 5,2 milliarder doller. I Interbrand sin rapport befinner deg seg på 65. plass, et godt stykke bak sine nye strømmekonkurrenter. 

Her kan du se oversikt over de ti mest verdifulle merkevarene i 2019, etter Interbrands analysemåling:

Plassering Selskap
1 Apple
2 Google
3 Amazon
4 Microsoft
5 Coca Cola
6 Samsung
7 Toyota
8 Mercedes-Benz
9 McDonald's
10 Disney