I andre kvartal av 2019 leverte Apple 35,3 millioner iPhone-mobiler. Det gir dem en global markedsandel på 11 prosent. I følge Business Insider er det en 15 prosent nedgang fra andre kvartal i fjor.

Business Insider har sett på funnene gjort av analyseselskapet IHS Markit, som melder nedgang i forsendelser av smartetelefoner verden over. I andre kvartal 2019 ble det levert 321,2 millioner smarttelefoner, en nedgang på 3,2 prosent fra samme kvartal i 2018.

Samsung leder soleklart an med 75,1 millioner enheter sendt ut i andre kvartal i 2019. Det utgjør 23 prosent av det globale markedet. 

Den kinesiske telegiganten Huawei ligger på andre plass med 58,7 millioner utsendelser og en markedsandel på 18 prosent. I mai advarte det Det hvite hus amerikanske selskaper mot å samarbeide med Huawei. President Donald Trump la ned et forbud for amerikanske selskaper mot å drive handel med Huawei fordi Det hvite hus vurderte det som en sikkerhetsrisiko. Huawei har likevel levert knallsterke tall i 2019 med en vekst på 8 prosent sammenlignet med samme kvartal i 2018, og i første halvår steg omsetningen med 23 prosent.

Kinesiske Oppo har 36,2 millioner utsendinger i andre kvartal 2019. Det er akkurat nok til å ta tredjeplassen fra Apple, med 0,9 millioner flere utsendelser. Oppo sendte ut 31.9 millioner enheter i andre kvartal i 2018.