Onsdag skrev Kampanje at Facebook betaler utenforstående for å avlytte privatpersoners Messenger-samtaler. Nå viser det seg at Microsoft gjør det samme med sin tjeneste Skype, og selskapet har ingen planer om å slutte med det, melder Vice.

Vice avslørte tidligere i august at utenforstående lytter på Skype-samtaler. Avlyttingen skal ha foregått på samtaler tatt gjennom Skype sitt oversettelsesprodukt Skype Translator, et oversettelsesprogram som oversetter språk i sanntid. 

Også den virtuelle assistenten Cortana, Microsoft sitt svar på Apples «Siri» skal være berørt av avsløringene. Utenforstående skal ha lyttet til lydopptak gjort av den virtuelle assistenten.

Ifølge Vice skal Microsoft nå ha oppdatert brukervilkårene slik at det blir klart at mennesker kan høre på brukernes lydopptak. Teknologiselskapet har ikke uttalt at de vil stoppe med praksisen, som de sier de gjør for å forbedre tjenesten.