Hundrevis av personer tar kontakt med regjeringspartiet Høyre via sosiale medier i løpet av en uke. For å gi velgerne raskere svar og bedre service, har Høyre lansert Norges første politiske chatrobot – partikaninen. Den kan svare på flere tusen politiske spørsmål, og antallet politiske spørsmål den kan svare på øker jevnlig. Dersom velgeren ikke får svar fra partikaninen på spørsmålet, vil velgeren bli videresendt til en rådgiver som vil være behjelpelig.

- Dette er helt nytt og vi har gode resultater så langt! Våre medlemmer og velgere får raskere svar på de spørsmålene de lurer på, og roboten gjør at vi kan bruke mer tid på politikkutvikling og snakke med velgerne som har mer kompliserte spørsmål og utfordringer, sier sjef for digitale medier i Høyres stortingsgruppe, Christian Laland.

- Det er revolusjonerende
- Dette revolusjonerer hvordan vi kan hjelpe våre velgere med de spørsmålene de har om politikken vår og hvilke resultater vi har i regjering. På sikt vil roboten styre store deler av samtalene med våre velgere.

- Noen vil kanskje mene at en chatrobot i 2019 ikke er så revolusjonerende?

- Vi mener det er revolusjonerende at man får en chatrobot til å svare på velgernes spørsmål. Kunstig intelligens har utviklet seg mye i løpet av 2019. Bare for ett år siden kunne chatrobotene bare svare på noen få, enkle spørsmål. Nå forstår den følelser, det skjer mye med teknologien og enda mer vil skje, sier digital rådgiver i Høyres stortingsgruppe, Mehmet Kaan Inan - som har utviklet chatroboten, til Kampanje.

- Jeg har drevet med programmering i fritiden. Som kommunikasjonsrådgiver i Høyres stortingsgruppe brukte jeg mye tid på å svare på henvendelser fra velgere i alle kanaler. Jeg merket at jeg ofte fikk de samme spørsmålene, så da tenkte jeg at det det ville være mer effektivt å automatisere dette arbeidet. Slik fikk jeg bruk for mine kunnskaper om programmering. Nå besvares annenhver melding av chatroboten, sier Inan, som selv er kandidat til Oslo bystyre under valget i høst.

- Blant de første i verden
Han mener Høyre er blant de første politiske partiene til å ta i bruk chatroboter.

- Høyre er ikke bare først ute i Norge med chatrobot. Vi er også et av de første partiene i verden. Jeg har sett på nettsidene til de store politiske partiene rundt omkring i verden og har ikke klart å finne noen med chatroboter, sier han.

- Tror du flere partier vil komme med chatroboter?

- Det vet jeg ikke. Markedet for utvikling av chatroboter er lite i Norge, det er få selskaper som driver med det. Men jeg tror det vil ta av i årene framover. Google anslår at 80 prosent av selskapene vil måtte bruke kunstig intelligens til å svare på henvendelser fra folk. Forbrukerne blir stadig mer kravstore, de forventer svar til alle døgnets tider.

- Tror du partikaninen klarer å vinne noen velgere til Høyre under valgkampen?

- Vi håper i alle fall at de som sender oss meldinger får svarene de trenger. Roboten kan svare på mange spørsmål og den svarer i løpet av et sekund.

Høyre jobber også med å lansere partikaninen på flere kommunikasjonskanaler, slik at velgerne skal få svar på det de lurer på uavhengig av hvilken kanal de ønsker å bruke.

- Før valget vil vi også lansere partikaninen på stemmestyrte tjenester som Google Assistant. Dette vil være en viktig tilgjengeliggjøring av politikken vår, fortsetter Kaan Inan.

- Brukerens personvern er helt essensielt for oss
Datatilsynet konkluderte nylig med at Høyre brøt med personvernlovgivningen da partiet i valgkampinnspurten i 2013 kartla potensielle Høyre-velgere for å sende dem målrettet partireklame. Høyre meldte selv inn to mulige avvik til Datatilsynet – blant annet etter å ha delt medlemslister med persondata til Facebook. I arbeidet med disse framkom saken som partiet nå i sommer ble irettesatt for: Utviklingen av appen «Dugnad», hvor partimedlemmer blir anmodet om å gi tilgang på sine vennelister på Facebook. Listene dannet grunnlaget for kartlegging og rekruttering av potensielle Høyre-velgere.

Høyre understreker nå at personvernet er ivaretatt ved at chatroboten baserer seg på Facebook- og Messenger-teknologi. Det er med andre ord de samme vilkårene som brukeren godtok da Facebook-kontoen ble opprettet som blir benyttet via roboten.

- At vi ivaretar brukerens personvern er helt essensielt for oss, sier Christian Laland.