Markedsavdelingen i Telia har kapret techprofilen Alex Hsi (27) fra Wavemaker, hvor han jobbet som marketing tech manager. Han er ansatt som digital analytiker i Telia. Hsi er blant annet foredragsholder tilknyttet Talerlisten og har hatt en rekke verv tilknyttet startups.

Til Kampanje forklarer Hsi jobbyttet slik;

- Jeg forlater Wavemaker siden jeg ble headhuntet og fikk et bedre tilbud med tanke på at jeg kan disponere fritiden min fritt, og at jeg ikke har noe konkurranseforbud på konsulenttjenester, sier han.

Hsi er utdannet siviløkonom fra NHH og har de siste tre årene vært innom flere medie- og reklamebyråer – blant annet Solid Media Group, Foll Reklamebyrå og Re:Media, i tillegg til Wavemaker.

- Hva blir den største forskjellen på din tidligere jobb og jobben i Telia?

- I Wavemaker jobbet jeg med flere kunder og dermed flere vertikaler / bransjer, alt fra energi, retaiI og ecommerce. I Telia jobber jeg kun for Telia sin merkevare, forteller han.

Skal hjelpe startups
Hsi har også jobbet med performance marketing, SEO, SEM, CRO og webanalyse og også vært brukt som rådgiver innen martech stack og marketing automation, og hatt konsulentoppdrag på vegne av BCG Digital Ventures og vært direktør i akseleratorprogrammet Founder Institute.

På fritiden skal han hjelpe startups med forretningsutvikling og digital markedsføring gjennom hans eget selskap Awelio.

- Jeg har ikke hatt noen særlig omsetning i år, men Awelio omsatte i underkant av 200.000 i løpet av seks måneder. Jeg forventer økt omsetning fra juli, sier han til Kampanje.

- Kan startup-jobbingen komme i konflikt med Telia-jobbingen?

- Nei, min leder vet at jeg har egne selskaper og andre verv. Så lenge det ikke går utover vanlig jobb og konkurrerende virksomhet, forteller han.