Rett før jul ble det klart at den svenske spareappen Dreams skulle satse tyngre i Norge og nå kan det norske managementet fortelle at de har valgt seg ut et reklamebyrå de skal jobbe med i Norge.

- Nå skrur vi opp satsingen, og har sett etter et norsk reklamebyrå som kan hjelpe oss å bli enda mer relevante i kommunikasjonen vår mot det norske markedet, og slik vokse ennå raskere, sier en av de to svenske grunnleggerne og operativ sjef i Dreams, Johan Hemminger.  

Hittil har alle kampanjer og kreative prosjekter på Dreams vært gjort in-house, men i konkurranse med fire andre byråer var det til slutt Nord DDB som trakk det lengste strået og vant kontoen.

Spareappen har sin primære målgruppe i de såkalte millennials eller aldersgruppen 18-35 år.

- Vi har enormt høye ambisjoner for Dreams og kommer til å vokse kraftig de neste årene. I Nord DDB har vi funnet en forretningspartner på det norske markedet som deler vårt bilde av hvordan moderne og spisset kommunikasjon kan og bør skapes, fortsetter Hemminger i Dreams.

Prises til 550 millioner
Dreams hentet nylig inn mer kapital, og er i siste emisjon priset til 550 millioner kroner, ifølge selskapet selv. 

- Dreams er ambisiøse, og som alle andre startups i fasen med høy vekst, trenger de å både bygge merkevaren sin og nå de daglige salgsmålene på samme tid. Det at vi vant denne pitchen viser oss at vi er på rett spor med å utvikle byrå-produktet vårt. Dreams-teamet har det jeg liker å kalle fanatic disruptor-genet, så det vil ikke overraske meg om de følger i fotsporene til Spotify og får løftet den skandinaviske suksessen sin ut til et globalt publikum, sier Eddie D’Sa som er administrerende direktør i Nord DDB

Vil gjenoppfinne finansbransjen
Selv med hard konkurranse fra de norske bankene, har Dreams blitt en av de mest nedlastede spareappene og ifølge selskapet har over 140.000 nordmenn til nå lastet ned appen.

- Dreams har hatt en fenomenal vekst i en svært kompetitiv bransje. Startups må ha samarbeidspartnere med en smidig tilnærming, så vi er veldig glade for å få bli med dem på neste etappe i reisen deres, først i Norge og potensielt videre til Skandinavia og utenfor. Dreams tror av hele sitt hjerte at de kan gjenoppfinne finansbransjen, med et ekstremt fokus på kundens behov, og vi ser frem til å kombinere våre strategiske og kreative ferdigheter med deres unike talenter, sier Aleksander Hetland, kundedirektør i Nord DDB

Selv om Dreams i dag er et spareprodukt er tanken å utvikle dette med flere produkter og tjenester. Etter å ha samarbeidet med blant annet Storebrand om appen, gikk banken i september inn på eiersiden i fintech-selskapet med en klar ambisjon om å satse enda tyngre i Norge. Nå er tanken at sparingen kan gå til noe konkret som en reise, men like gjerne aksjer og mer finansielle produkter.