Etter rundt ett år i oppstartselskapet Storylounge, går den tidligere MTG- og Nice One-toppen, Thomas Houge, videre. Han forlater dermed sine partnere i hybridbyrået, for å gi seg i kast med ett nytt annonseteknologiprodukt som heter Seenthis.

Les også: Samler Monster-topper for å lage tv for medier og annonsører

Seenthis tilbyr teknologi for å streame ut video på bannere med samme lastetid som statiske annonser og har ifølge Houge «en offensiv ekspansjonsplan i og utenfor Norden.»

- Storylounge fikk et oppdrag av Seenthis  og mine gamle kolleger i MTG Sverige som etter hvert krevde 100 prosent av min tid. Når jeg da fikk spørsmålet om jeg ville lede oppbyggingen av Seenthis i Norge ser jeg på dette som en meget spennende mulighet, noe mine venner i Storylounge støtter meg i, sier Thomas Houge, til Kampanje.

- Hva er Seenthis?

- Seenthis er en strømmeteknologi som tilgjengeliggjør et hvert display-format med levende bilde, på en enkel måte og med veldig god kvalitet som kan kjøpes ut både direkte og programmatisk, sier han.  

- Kjedelig og statisk displaymarked 
Samtidig med etableringen av svenske Seenthis i Norge ansetter Thomas Houge to tidligere MTG-folk, eller Nent som selskapet er døpt om til. Det er Ole Peder Henriksen og Paul Moen som slutter i tv-avdelingen til Nent som henholdsvis leder av produktplassering og kreativt digitalsalg.

- Jeg har løpt med Seenthis alene i seks måneder og er derfor utrolig glad for at jeg når ha fått Paul og Ole Peder meg på laget. Flinke folk blir lagt merke til og våre svenske kolleger kjenner dem fra MTG-systemet. De var veldig tydelige på at dette teamet med deres digitale, lineære og kreative bakgrunn og kjærlighet til levende bilder ville være helt perfekt.  Noe jeg er helt enig i, sier han.

Moen sier han og kollegaen Ole Peder Henriksen sa opp i mediekonsernet samtidig.

- Vi sluttet samtidig og sa opp i fellesskap. Det gjorde vi ikke som et brekkmiddel for å få mer lønn,  men fordi vi virkelig hadde lyst til å satse på Seenthis. Vi tror Seenthis har store muligheter på et litt statisk og kjedelig displaymarked. Vi ser også at levendebilder er ettertrakted hos annonsørene, men at det er begrenset med utspillingsmuligheter, sier Paul Moen.

- Men dere hadde jo nettopp fått Viafree?

- Ja absolutt. I tillegg har  du også fått Dplay som det er spennende å følge. Men problemet er at disse tjenestene ofte sliter med dekningen og har en liten og ung målgruppe, sier han.

Svensk selskap står bak
Nå skal han i stedet få annonsører, reklamebyråer og mediebyråer til å tenke nytt når det gjelder distribusjon av levende bilder gjennom strømming av reklamefilmer. 

- Med vår bakgrunn med lineære, digitale og kreative flater ser vi at Seenthis kan fylle et stort voksende hull i markedet. Annonsørene har begrensede muligheter til å distribuere levende bilde. De lineære kanalene mister grepet om de yngre målgruppene og i kombinasjon med en kraftig prisvekst de siste årene har annonsørene måtte tenke nytt, sier Paul Moen.  

Selv om Seenthis-teknologien som de tre nå skal angripe markedet med er ny, ble selskapet grunnlagt i Stockholm i 2013 og har for tiden rundt 30 ansatte. 

- Vi har på kort tid siden lansering av vår tekniske plattform i 2017 gått fra 0 til over 200 kunder. Vi vokser og ekspanderer kraftig, sier Marcus Myrberg, administrerende direktør i Seenthis.

Blant Seenthis’ kunder i Sverige finner en OMD, Renault, LeoVegas, Klarna og Schibste og har ifølge Seenthis-sjefen «streamet milliarder av strømmer».  På det norske markedet har store aktører som Orkla, Telenor og Norgesgruppen testet ut produktet.

- Er det en utfordring at det ikke er så vanlig med lyd i bannerformatene?

- Om materialet er tilpasset for bannere, kan man jobbe i stor utstrekning med undertekster, noe mange kunder har erfaring med fra blant annet You Tube og Facebook. Vi ser ikke på det som en utfordring, sier Myrberg.