Perspektivene var «helt skrudd», innrømmer minst én av to Tise-gründere om tiden som «naiv app-utvikler» på en lesesal for drøyt fem år siden. «Klarer vi ikke å få 400.000 brukere i løpet av to måneder etter beta-lansering, er dette en failure. Eirik Frøyland Rime ler av eget mål i dag.

- I 2013 var det jo et mye mindre miljø for startups. Og de eneste du hørte om var Snapchat og Instagram som vokste helt sinnsykt, sier han til Shifter

Nå vil han imidlertid advare dagens gründer-debutanter: Ikke hør for mye på «fail fast»-kulturen fra Silicon Valley. Ikke gi opp for raskt.

Les også: Tise kåret til «Årets markedsfører 2017»

- For det krever skikkelig stamina, og for oss har det vært både tøft og vanskelig, sier Frøyland Rime, som først nå – to år etter lansering, snuser på den halve millionen i antall brukere.

Riktignok en suksess, sett i etterpåklokskapens lys.

- Vi er utrolig fornøyde. Og den siste tiden har vi vokst med cirka tusen nye brukere om dagen, så på sikt kan vi komme oss opp mot én million i Norge, men det er kanskje også grensen vår, sier han.

Les også: Kristin (27) kaster seg på gjenbruks-trenden: Lanserer ny «mote»-app med klær som valuta

Utgangspunktet var å gjøre gjenbruk morsomt og inspirerende, men etter hvert forsto Trondheim-studentene at konseptet også kunne redde verden – litt.

- Nå er Tise er først og fremst et samfunn, og da ønsker vi å stå for noe bra, slik at brukerne våre kan være stolte av det, sier Frøyland Rime – og viser til en fersk spørreundersøkelse:

Tise-brukerne forbinder tjenesten med å være en tydelig samfunnsstemme, spesielt innen bærekraft - og de ser på Tise som en viktig miljø-aktør.

En teknologisk løsning for enkelt kjøp og salg ligger til grunn. Og på toppen: «sprell» for å skape oppmerksomhet, forankret i en bærekraftig holdning.

- Har det vært avgjørende for veksten? 

- Vi kan jo ikke se det direkte av tallene, men ifølge brukerundersøkelsen gir det åpenbart en effekt. Det handler jo om at vi ønsker å ha en stemme, et ønske om å kommunisere vårt «mission». Jeg tror det er viktig. Man må tørre å ta et standpunkt, sier Frøyland Rime.

Kampanje har et redaksjonelt samarbeid med Shifter hvor du kan lese flere saker om den norske startup-bransjen.