Denne helgen arrangeres Norges første offisielle Fortnite-turnering, som er godkjent av spillutvikleren Epic.

Det ligger 80.000 kroner i potten når Norges beste Fortnite-spillere møtes på Norges Varemesse i Lillestrøm til helgen, hvor føresteplassen kan innkassere 32.000 kroner.

Det liker Medietilsynets leder Mari Velsand veldig dårlig, skriver NRK.

- Vi er skeptiske til at det opereres både med høye inngangspenger og så store premiepotter i spill der vi vet at barn og unge er en sentral målgruppe, sier Velsand til NRK.

Dataspillet Fortnite har en anbefalt aldersgrense på 12 år. Turneringen skal derimot ikke ha noen aldersgrense, og inngangsbilletten koster over 1200 kroner. 

Linn Kristine Svendsen i Polaris har ansvaret for Fortnite-turneringen. Hun mener det er viktig at foreldrene tar stilling til om de vil sende barna på turneringen eller ei. 

- I utgangspunktet er det ingen aldersgrense. Men det kan være innhold som ikke passer for barn under 12 år, så da er det foreldre og foresatte som må ta en avgjørelse på om barnet skal delta, sier hun til NRK.

Hun svarer følgende på spørsmål om de ikke kunne ha arrangert turneringen uten pengepremier:

- Det hadde gått an. Men litt av poenget med Polaris Lan Pro Series er at vi vil satse på e-sport i Norge, og i tillegg få med de profesjonelle e-sportlagene. Og da er de interessert i å ha en pengepremie for å komme hit og delta.