Kjersti Solem er borte, og vi har mistet en god kollega, en kjær venn, en mentor, en støttespiller, rett og slett litt av fundamentet vårt. Noen ganger kjennes det som om gulvet blir fjernet under en. Det var en følelse mange kjente på da vi fikk høre at Kjersti hadde forlatt verden. Ja, vi visste at hun var syk, og ja, vi visste at hun kanskje ikke hadde så lenge igjen. Men Kjersti lot oss glemme det. Hun var så absolutt tilstede – så ofte hun kunne fysisk, men like gjerne på telefon, skype, SMS, chat og snap.

Kjersti elsket å se at vi ble forandret, vi ble mer innovative, mer fleksible, mer tverrfaglige og mer forretningsorienterte. Kjersti elsket innovasjon og hun så potensialet i det selskapet hun jobbet i og menneskene hun jobbet med. Hun var en sterk pådriver for etableringen av Sopra Steria NEXT som en tverrfaglig innovasjonshub.

Hun var en pådriver for å kjøre internopplæring i innovasjonsmetoder og Design Thinking. Hun var primus motor for å etablere den digitale modenhetsanalysen som mange virksomheter i privat og offentlig sektor har hatt stor nytte av. Og hun lot seg ikke stoppe. Hvis noen synes det gikk trått, ville hun si at «små skritt fremover er også skritt – baby steps». Og enten det gjaldt enkeltindivider eller organisasjonsenheter, så fortsatte hun å dytte, mildt, men tydelig, fra mange ulike vinkler og på mange ulike måter.

«Hun var primus motor for å etablere den digitale modenhetsanalysen som mange virksomheter i privat og offentlig sektor har hatt stor nytte av.»

Kjersti rett og slett elsket jobben sin. Hun viste en sann smittende arbeidsglede. Det var nesten umulig ikke å bli inspirert, lære mer eller å få til mer hvis man jobbet med Kjersti over tid. Og hun oppmuntret hele tiden: «se hva vi har fått til» kunne hun ofte si. Eller «se hva du har fått til». Kjersti snakket aldri om «jeg» - alltid «vi», eller «du». Når man er stor i seg selv, trenger man ikke å ta all æren.

Kjersti var usedvanlig stor i seg selv. Kanskje et av de største menneskene vi får anledning til å kjenne. Definitivt et av de mest støttende og oppmuntrende menneskene vi kommer til å kjenne.

En grunnpilar i vår plattform har smuldret bort. Det gjør vondt, men i Kjerstis ånd skal vi fortsette i den innovative retningen hun var en sterk pådriver for. Noen dager blir det store fremskritt. De gangene vi føler det går trått, skal vi se på hverandre og si «små skritt fremover er også skritt – baby steps».

Hilsen
Ingeborg Kyvik og Marianne Selle - på vegne av kolleger og venner i Sopra Steria

Kjersti Solem bisettes torsdag 20. september klokken 12.00 i Ullern kirke i Oslo.