Det svenske investeringsselskapet Kinnevik, som blant annet står bak kleskjempen Zalando, spytter penger inn i nettmatselskapet Kolonial.no, melder Shifter.

- Det er fantastisk for oss med tanke på hvilken investor vi har fått inn. Dette er rett og slett drømmeinvestoren for oss. Vi har en veldig god match på verdier og filosofi.  Både vi og Kinnevik er fundamentalt opptatt av å bygge ny tech-drevet industri, som skaper mye verdi for kundene. Dette er en langsiktig investor som har bygget opp store tech-industriselskaper som Zalando, som det fremste eksempelet, sier daglig leder i Kolonial.no Karl Munthe-Kaas til Shifter.

Kolonial.no har hentet 200 millioner kroner fra Kinnevik, som også står bak CDON, Nelly.com og Tele 2, i en rettet emisjon. Det svenske investeringsselskapet har i tillegg kjøpt aksjer fra eksisterende aksjonærer til en verdi av 100 millioner kroner, hvorav gründerne solgte aksjer for 30 millioner.

Dette er Kinneviks første investering i et norsk selskap.

Nå er altså den norske matvarenetthandelen verdsatt til 2,24 milliarder kroner som følge av emisjonen, til tross for de dystre spådommene som haglet fra en av Norges mest vellykkede netthandel-gründere, Eirik Brandsdal, forrige uke.

Les mer: Kraftig ut mot Kolonial.no: - Vil aldri kunne lønne seg

- Ikke for å være eplekjekk, men matvarer på nett vil ALDRI kunne lønne seg. Det er faktisk HELT UMULIG! Hvorfor er jeg så bastant? Jo fordi man kan aldri klare å plukke produkter ned mot 1 krone eller 50 øre, skriver Brandsal på Linkedin, og henviser til nettmatbutikken Kolonial.nos underskudd på en kvart milliard i 2017.

Han mener at desto flere kunder Kolonial.no vil få, desto mer vil de tape.