I første omgang vil betalingstjenesten være tilgjengelig i Norge for kunder med konto og Visa-kort i Nordea Bank, Santander Bank og Sbanken (tidligere Skandiabanken), opplyser Norges-sjef i Visa, Jens Nes.

Apple Pay vil også være tilgjengelig for Nordeas kunder med Mastercard-kort, opplyser Inge Kjønnøy, leder for MasterCard Norge.

- Vi er glade for å kunne tilby Apple Pay til kundene våre, det er en svært brukervennlig løsning. Jeg er sikker på at dette vil gjøre hverdagen enklere for mange, sier Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge.

- Om du kjøper kaffe på hjørnet, betaler for melk og brød i kassa eller shopper sommerkjolen på nett: Nå kan de dagligdagse betalingene gjøres raskere og enklere med Apple Pay, sier Børge Liavik, kommersiell direktør i Santander i Norge.

Også i Sbanken er man storfornøyd med å kunne tilby betalingsløsningen til sine kunder.

- Apple Pay vil gjøre betaling via mobil til en enkel, trygg og personlig måte å betale på som er raskt og lettvint for norske kunder, sier daglig leder Magnar Øyhovden i Sbanken.

Lansert i 2014
At tjenesten ville bli lansert i Norge snart, ble kunngjort av Apple-sjef Tim Cook allerede under presentasjonen av kvartalstallene i begynnelsen av mai. Den gang kunne Cook fortelle at betalingstjenesten ville bli lansert i både Norge og Polen i løpet av de neste månedene.

Tjenesten ble lansert i 2014, og før Norge og Polen kom med på lista var det mulig å bruke Apple Pay i 23 land, skriver Tek.no.

Sverige, Danmark og Finland fikk tilgang til tjenesten i fjor høst.

- Erfaringene derfra er at kundene virkelig liker betalingsløsningen og at de blir positivt overrasket over hvor enkelt det faktisk er, sier Snorre Storset i Nordea.

Konkurrent til Vipps
Fra før har DNBs Vipps for lengst kapret markedet for vennebetaling i Norge. Betaling i butikker og nettbutikker er på gang, og kontaktløs betaling, såkalt NFC, er blitt stadig vanligere.

Ifølge Tek.no kan Apple ha en fordel ved betaling mellom selskapets egne mobiltelefoner. I den siste programvareoppdateringen ble det mulig å sende penger via meldingsappen.

- Adopsjonen og bruken av Apple Pay de første månedene blir interessant å følge, ikke minst for Vipps, Alipay og andre betalingsløsninger som er på vei inn i det norske markedet, sier Liv Freihow, IKT-Norges direktør for næringspolitikk.

- Smart posisjonering
IKT-Norge er positive til lanseringen og mener Apple Pay gir økt konkurranse i betalingsmarkedet

- Raskere, enklere og mer kostnadseffektive løsninger er bra for forbrukerne. Nå utfordrer vi andre selskaper til å komme på banen med sine løsninger, ikke bare for å ta sine andeler av markedet, men for å sikre at forbrukerne får et reelt mangfold av tjenester

Hun mener det er bra for hele økosystemet at det kommer flere aktører i markedet, både for forbrukerne og for andre finansteknologiselskaper 

- Dette er en smart posisjonering fra Apple sin side som nå har skaffet seg et midlertidig konkurransefortrinn. Men, vi må huske at Apple Pay uansett ikke vil nå hele det norske markedet, da det er en plattform som kun er tilgjengelig for Apple-brukere, og ikke androide løsninger.