No Isolation er selskapet bak roboten AV1, som skal fungere som stedfortreder på skolen for barn og unge med langtidssykdom. No Isolations misjon er å «hjelpe mennesker ut av ensomheten», og i den tro er selskapet nå ute med sitt andre produkt: Komp.

Komp er en «datamaskin» bestående av en skjerm og kun én knapp, utviklet for å redusere ensomhet blant endre, spesielt de over 80 år – en målgruppe som stadig blir mer isolert i takt med teknologisk utvikling.

Komp er også en app, der tilkoblede brukere sender innhold fra livene deres, eller ringer «Kompen» direkte.

-Det er mange familier som skulle ønske de hadde bedre kontakt med hverandre, men føler de kommer til kort. Komp er en fantastisk måte å holde kontakten på uansett hvilke digitale ferdigheter man har. Det er mange fine historier å ta tak i, og Komp er i seg selv et spennende produkt å markedsføre. Med Tante Randi på laget dobler vi engasjementet og entusiasmen vi har. Det lover godt for hva vi kan få til sammen, sier Anna Holm Heide, kommunikasjonssjef i No Isolation.

Klare for internasjonal lansering
Nå er det altså de eldre i samfunnet som skal inkluderes i den sosiale medie-hverdagen, og No Isolation har valgt det nystartede reklamebyrået Tante Randi til å hjelpe dem med utvikling av kommunikasjonskonsept.

Til høsten lanseres Komp internasjonalt, i tillegg til en større lansering i Norge.

-Tante Randi reklamebyrå er jo egentlig en dame på 94 år, som også er en storbruker av Komp, så det var vel ikke noe annet byrå for No Isolation enn oss. Det skal bli gøy å børste støv av vår internasjonale erfaring, og være med å vekke til live et helt grunnleggende behov om å være inkluderende overfor de eldre i samfunnet, og således hjelpe dem ut av ensomheten, sier daglig leder i Tante Randi, Tore Woll.

Les også: Tore Woll starter Tante Randi

En av gründerne i No Isolation, Karen Dolva, har allerede utmerket seg som entreprenør, og er på anerkjente Forbes sin topp 30 under 30-liste over sosiale entreprenører i Europa.  

- Det å få være med på No Isolation sin rett-på-sak bhag (Big Hairy Audacious Goals)-reise, passer Tante Randi ypperlig. Når man er 94, så har man ikke tid til dikkedarer, nikkedukker og tåkefyrster, sier Woll.

Slik skal Komp hjelpe eldre mennesker ut av ensomhet: