Knowit nærmet seg milliarden i omsetning i Norge i fjor, og selskapets digitale byråvirksomhet Knowit Experience får nye ledere i både Oslo og Bergen. Samlet blir de ansvarlige for en stab på 250 personer.

- En fantastisk utfordring i en utrolig spennende tid for et selskap som oss, som lager løsninger i skjæringspunktet mellom teknologi, strategi og kreativitet. Vi har hatt en sterk vekst, og potensialet fremover er stort, sier Anette Urhamar, ny daglig leder for Knowit Experience Oslo.

Selskapet satser spesielt på kundenes behov for totalopplevelser, og jobber aktivt og integrert med forretningsmodeller og endringer i selskaper slik at de skal gjøre de riktige valgene for sin digitale transformasjon.

- At vi kan levere så helhetlig som vi gjør, er en av våre største kvaliteter. Med hele Knowitkonsernet i ryggen, evner vi å ikke bare drive innovasjon på de flatene som treffer kunde, men også systemene bak, sier Marianne Jacobsen, daglig leder for Knowit Experience i Bergen.

De to erstatter tidligere Oslo-sjef Jørgen El Fakiri og Bergens-sjef Baste Christiansen. El Fakiri gått over i ny stilling som sjef for oppkjøps- og fusjonsprosesser, mens Christiansen har fått ny rolle som innovasjonssjef. Begge stillingene er nordiske, kan kommunikasjonsrådgiver i Knowit, Jørund Rasdal Unneland fortelle.

Jobber med å få frem kvinner
Knowit Experience står for ett av tre forretningsområder i Knowit, og har spesialisert seg på målrettet digitalt nærvær og brukeropplevelser. I høst rundet byrået 550 ansatte, fordelt på 11 kontorer i fire land.

Målet er å ansette 30-40 nye medarbeidere i løpet av de neste månedene.

- Det er mye snakk om hvorfor det er så få kvinner i tech-bransjen, gjør Knowit gjør noe spesielt med tanke på å frem kvinner i ledende stillinger?

- Jeg kan i hvert fall nevne at vi har så godt som en 50/50-fordeling mellom kvinner og menn blant ledere med personalansvar i Norge. For oss er det helt naturlig å ha fokus på dette, da vi ser at jevn kjønnsbalanse er med på å sikre fokus på tverrfaglighet og innovasjon i våre leveranser, sier Unneland.

- Har gått gradene
Norgessjef Kenneth Gvein i Knowit Experience er svært fornøyd med å ha fått nye ledere fra egne rekker i Oslo og Bergen.

- Det er helt fenomenalt at begge har gått gradene. De er begge gode ledere, som samtidig er tungt plantet i fag. De ser helheten, sier Gvein