- Vi får utrolig mange spørsmål om hva deltakerne har på seg og hvor kjolene til Triana Iglesias kommer fra. Det er kjekt for oss å kunne henvise til denne teknologien, sier kommunikasjonssjef Line Vee Hanum i MTG til Kampanje.

Innovasjonsavdelingen til tv-konsernet, MTG Ignite, har inngått et samarbeid med teknologiselskapet Showtag om løsningen som omtales som «produktplassering 2.0». Ved å trykke på pause i MTGs nett-tv-tjeneste Viafree, får tv-seerne opp et ekstra lag med informasjon om produkter og annet innhold på skjermen.

I «Paradise Hotel» kan tv-seerne klikke på klærne til deltakerne for å kjøpe identiske eller lignende plagg som deltakerne har på seg. Det skjer i samarbeid med nettbutikken Nelly.com.

- Vi tror på samarbeid med selskaper som tenker utenfor boksen, og som bidrar til at vi sammen kan finne innovative løsninger rundt innholdet vårt. Partnerskapet med Showtag gir oss en helt ny mulighet til å utvide universet rundt programmene våre, og å jobbe med produktplassering i digitale tv-programmer, sier Jørn Korbi, som er utviklingsdirektør i MTG Ignite.Åpner klesbutikk på «Paradise Hotel»: Sånn ser det ut når man pauser «Paradise Hotel»-sendingen i Viafree. Lenkene tar seeren videre til nettbutikken Nelly.com. Foto: MTG.

DNB er med på testing
I «Flytte for meg sjæl», et samarbeidsprosjekt mellom Viafree og DNB, får man konkrete tips og råd, samt detaljert informasjon om DNB sine produkter, når man pauser sendingen.

- Dette er en spennende test for oss. Rollen vår i serien er først og fremst som gode rådgivere til unge boligkjøpere, og produktfokuset er ganske lavt. Det kan ofte være lang vei fra produktplasseringen til kjøp, så dette er en løsning som adresserer det problemet, sier markedsdirektør i DNB, Aina Lemoen Lunde.

Showtag er opprinnelig et gründerselskap dannet av Ewald Bos og Roger Nilsen. Sven Kolstø, administrerende direktør i Showtag og partner i investeringsselskapet CoFounder, tror teknologien gir mer verdi for seeren.

- MTG har vist seg som et fremoverlent mediehus som ser både nytten og nødvendigheten av å ta inn ny teknologi. Når man først begynner å legge lag med informasjon over en digital tv-sending er det utrolig mange retninger man kan ta. Det passer like godt til redaksjonelt innhold der man kan dypdykke i en sak, til ren produktplassering hvor de som er interesserte kan kjøpe et produkt de liker, sier Kolstø.

Tar en andel
Ifølge kommunikasjonssjef Line Vee Hanum i MTG er ikke klærne årets «Paradise Hotel»-deltakere har på seg produktplassert.

- Ikke denne gangen, men det kan være en mulighet til neste sesong, sier hun.

- Hvor mye tjener MTG på kjøpene?

- Showtag er en helt ny teknologi som akkurat har blitt implementert på Viafree, og vi er i en testperiode med samarbeidspartnerne våre. Enn så lenge ser vi på hvordan løsningen konverterer trafikk og salg.