Høyres Michael Tetzschner og tidligere kommunikasjonssjef i Ap Sindre Beyer mener statsråder har rett til å bruke sosiale medier.

Torsdag uttalte toppbyråkrat Anne Kari Lande Hasle til Aftenposten at statsråder ikke bør ha egne Facebook-sider eller blogger hvor de uttrykker private eller partiets meninger. Det reagerer flere på.

- Det svekker demokratiet, sier Sindre Beyer, partner i Try reklamebyrå og tidligere kommunikasjonssjef for Aps stortingsgruppe, til Aftenposten.

Michael Tetzschner, stortingsrepresentant for Oslo Høyre og første nestleder i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité er også uenig med Lande Hasle.

- Det er ikke Facebook som er problemet, det er innholdet i ytringene som kan bli målt opp mot den rolleforventningen man naturlig har til en statsråd, sier han til Aftenposten. Han mener en Facebook-nekt vil være det samme som å si at en politiker ikke kan uttale seg til bestemte aviser.

Lande Hasle er enig i at det ikke er Facebook som kanal som er problemet, men innholdet som publiseres.

I dag har alle statsrådene offisielle profiler på Facebook. I tillegg har nesten alle private Facebook-kontoer, og flere er til stede på Twitter og Instagram.

(©NTB)