Det norskeide teknologiselskapet innenfor analyse kan skilte med en vekst i omsetning på 15 prosent i 2017 og daglig leder og gründer Henning Tunsli tror veksten vil fortsette også inneværende år for Penetrace og det med økt fart. 

Selskapet, som måler effekten av reklamekampanjer og markedsinvesteringer, hadde i 2017 en omsetning på 36 millioner kroner.

- Vi er veldig fornøyd med 2017, særlig når vi ser på kvaliteten av de kundene som har valgt å jobbe med og i Penetrace når det gjelder innsikt i hva som virker og ikke virker av markedskommunikasjon, sier toppsjef Henning Tunsli til Kampanje.

- Hva sikter du mot i omsetning i 2018?

- Vi tror på en topplinjevekst på 20 prosent. Det vil gi oss en omsetning på 43 millioner kroner inneværende år, sier han.

- Har styrket laget
Penetrace ble etablert i 2005 sammen med seks av selskapets kunder. Disse var Telenor, Gjensidige, Steen & Strøm, BI, Boots og Bring og alle er ifølge Tunsli fortsatt kunder av Penetrace 12 år etter lanseringen. Selskapet opplevde en vekst i kundebasen på over 30 prosent kan Penetrace-sjefen fortelle og noen av dem er selskaper som Orkla, danske Tulip og Bonnier i Sverige.

Penetraces forretningsmodell hviler på en abonnementsmodell der kundene betaler en månedlig lisens for bruk av teknologi og tilgang på et dashboard som skal gjøre det mulig «å optimalisere investeringer i reklame».  Antall evaluerte kampanjer har de siste årene steget fra 3.000 til 10.000 kampanjer.

- Jeg er personlig veldig glad for å ha styrket laget med skikkelig flinke folk som evner å dra oss videre mot visjonen vår som er å dyktiggjøre annonsører ved å være et «operativsystem» for effektiv kommunikasjon.

Hentet fra Carat:

Penetrace-sjef Henning Tunsli hentet i fjor Lise Tangen Hansen fra mediebyrået Carat for å lede rådgivningsdelen. Totalt teller nå Penetrace 40 ansatte.

Overskuddet krymper
Sammen med en negativ utvikling i valutakurser og økte priser fra researchselskapene, som Penetrace bruker på de ulike web- og kampanje-målingene, er imidlertid med på å sende overskuddet ned fra 2,4 millioner i 2016 til fjorårets 1,8 millioner kroner.

- Kundene vil ikke betale mer og det fordrer at vi klarer å gjøre mer innovasjon på området. I 2017 hadde vi den største investeringen i selskapets historie, på det vi kaller Penelytics som er en disruptiv helt ny satsing innenfor analysebransjen, sir han.

Penelytics er en avansert form for maskinlæring som skal tilby annonsørene «muligheten til å predikere KPI’er på live, oppdaterte data i Penetrace.»

- Dette vil forandre måten vi jobber på med markedsaktiviteter. Det er på tide å gjøre modellering og prediktive analyser automatisert og tilgjengelig for flere til en akseptabel pris, sier Tunsli.

Tror på dobling i 2018
Flere nye tjenester og økt tilsig av kunder, gjør at Tunsli er optimistisk med tanke på 2018.

- I januar fikk vi flere nye kunder enn i hele fjerde kvartal i fjor.  I tillegg lanserer vi to viktige innovasjoner i 2018. Vi forventer at lønnsomheten dobler seg i 2018. Det er nå skaleringseffekten kommer, sier Tunsli.

Her ser du tallene til Penetrace for 2017. Alle tall i MNOK. 

Penetrace* 2017 2016 Endring i prosent
Omsetning 36,0 31,4 + 14,6
Driftsresultat 1,8 2,4 - 25, 0

*Penetrace har enn så lenge ikke tallene før skatt klare.