Amazon og Facebook er begge i ferd med å bygge opp sine innholdstjenester og analytiker Daniel Ives i New York-baserte, GBH Research, mener det er stor sannsynlighet for at de to tech-gigantene vil bli store innenfor sportsrettigheter.

Til CNN sier Ives at de neste 12-18 månedene vil bli avgjørende  i forhold til å kjøpe rettigheter på sportsmarkedet. Både Facebook og Amazon har satset på online video med Facebook Watch og Prime Video og GBH Research anslår investeringene i innhold til å ligge i respektive én milliard dollar og fem milliarder dollar.

Analytikeren tror store deler av dette budsjettet vil bli brukt på sport når stadig flere rettighetsavtaler går mot slutten.

- Strømmetjenester vil spille en større rolle på markedet for globale sportsrettigheter i årene som kommer og tech-plattformene kan potensielt røske opp i disse markedene, sier Ives.

Den store testen vil komme i 2021 når alle de store rettighetsavtalene til de største amerikanske ligaenesom NFL, MLB og NHL løper ut.

- Det vil være den første store muligheten til Amazon, Facebook og andre store strømmeplattformer til å by på noen av disse rettighetene i kamp med de tradisjonelle medie- og kabel-tv-selskapene, sier Ives til CNN.

Facebook har allerede kjøpt flere baseball-kamper og satser på profesjonell surfing, mens Amazon har vist amerikansk fotball og er også blitt knytta til den pågående auksjonen rundt Premier League.