Oppstartsselskapet Mevo, som tilbyr en app som hjelper merkevarer å nå fram til butikkselgere, ansetter tidligere journalist Guro Danielsen som innholdssjef. Danielsen har journalisterfaring fra redaksjoner i både avis- og magasinbransjen og kommer sist fra kvinnemagasinet Stella hvor hun jobbet i fem år.

- Etter mange år i trykte medier er jeg nå veldig klar for å virkelig fordype meg i den digitale verden. Godt, treffsikkert innhold er alltid viktig, og jeg gleder meg til å jobbe med folk som skjønner at dette selvfølgelig også gjelder digitalt, sier Danielsen.

Gjennom appen Mevo kan butikkselgere delta i quizer og salgskonkurranser og grunntanken er ifølge selskapet «at kunnskapsrike og engasjerte selgere gir god kundeservice og øker salget.»

- Har du selv opplevd kunnskapsløse butikkansatte?

- Absolutt og det er veldig synd. Alle vet hvor enkelt det er å søke seg frem og klikke på varer på nett, så når du går i butikken blir det bare enda viktigere at de ansatte har peiling på varene de selger. Vi er sikre på at man ved å bruke Mevo kan få mer kunnskapsrike selgere og dermed skille seg ut i dagens butikkvirkelighet, sier Danielsen.

Sa opp i Bonnier Media
Hun sier hun sa opp i damemagasinet Stella, som gis ut av Bonnier Media i 2015, og at hun etter det jobbet som frilansjournalist. 

Les også: Bonnier kutter - nå slutter redaktører

Les også: Langer ut mot Bonnier-ledelsen etter kutt

- Det fungerte greit, men ble litt ensomt. Jeg trives sammen med andre og fungerer best når jeg er i et team. Det er også gøy å jobbe med folk som er så dyktige på sitt felt også jeg kan jeg komme med mine innspill rundt innhold som fenger og engasjerer. 

- Så nå setter du journalistikken på hold?

- Nå er det content for alle penga. Jeg videreutdannet meg i digital kommunikasjon mens jeg jobbet i Bonnier Media, fordi jeg synes det er en veldig spennende utvikling som skjer der. Etter å ha jobbet lenge i print var det morsomt å bruke innhold på en litt mer umiddelbar måte, sier hun.

- Sikrer oss en sterk penn
Daglig leder i Mevo, Kent Richard Bråthen, mener «kravene til gode kundeopplevelser i butikk skjerpes» på en tid der netthandelen øker.

- Med Guro Danielsen på laget har vi sikret oss en sterk penn og et godt hode som skal bistå oss i utviklingen videre, både på kommunikasjon og innhold, sier han.

Han startet Mevo sammen med designer Kristian Grønevet  i 2015, med støtte fra blant annet Innovasjon Norge. I dag jobber det fire ansatte i det Porsgrunnsbaserte teknologiselskapet i tillegg til en utviklingsavdeling i utlandet og appen er allerede tatt i bruk av kunder som Miele, Salomon og Diesel.

- Vi har gjort flere gode kampanjer med kundene våre og er i dag i dialog om et større samarbeid en av de største leverandørene til sportsbransjen med merkevarer som Wilson, Atomic og Salomon. Mevo handler om å educate and motivate. Det er så viktig med butikkansatte med kunnskap slik at de kan hjelpe butikkundene på en best mulig måte, sier han.

Deler ikke brukertall
Han sier han er i kontakt med både salgssjefer og markedsfolk hos merkevarene i forbindelse med innsalget av Mevo, men at det er merkevarene selv som inviterer inn butikkselgerne på plattformen - og gjerne i samarbeid med butikken selv. Tall på hvor mange som har lastet ned Mevo-appen vil han ikke dele enda, men sier en kampanje de gjorde for Salomon på det polske markedet har «vært den største så langt».

- I oktober fikk vi med oss to Skien-investorer og nå ansetter vi Guro for å styrke innholdet i tjenesten. Vi er en liten startup hvor alle er litt poteter og gjør forskjellige ting, men Guro skal ha ganske klar rolle, sier han.

Bedre med app:

Gjennom appen Mevo kan butikkselgere delta i quizer og salgskonkurranser og grunntanken er ifølge selskapet «at kunnskapsrike og engasjerte selgere gir god kundeservice og øker salget.»