I dag klokken 20.00 presenterer Kampanjeresultatene fra årets store «Byråprofil»-undersøkelse, i samarbeid med blant andre Kantar TNS og Kommunikasjonsforeningen.

Her kåres vinnere i alle kommunikasjonskategorier ,det være seg reklamebyrå, PR-byrå, mediebyrå, teknologi- og designbyrå,  og for første skal det også kåres en vinnen innen content marketing-byråer.

En av de virkelig store overskriftene i kommunikasjonsindustrien det siste året, har vært hvordan konsulentgigantene Accenture, Deloitte og IBM i stadig økende grad har spist seg inn på kommunikasjonsmarkedet gjennom hyppige oppkjøp av byråer, rekruttering av kommunikasjonsfolk og deltagelse i pitsjer på linje med reklame- og PR-byråer.

- Det er absolutt et oppkjøpsrace der ute, sier sjefen for Denstu Aegis Network Norge, Paal Fure til Kampanje. 

Ett år etter konsulentgiganten Accenture stormet inn på byråmarkedet, er målsetningen fortsatt klar. Ambisjonen er å vokse.

- Vi har full fart fremover og har fortsatt store vekstambisjoner, sier lederen for digitalt i Accenture i Norge, Stian Fossum, til Kampanje TV.

(Artikkelen fortsetter etter videoinnslaget)

I dag klokken 20.00 presenterer Kampanje i samarbeid med blant andre Kantar TNS og Kommunikasjonsforeningen resultatene fra årets store «Byråprofil»-undersøkelse. der det kåres vinnere i alle kommunikasjonskategorier det være seg reklamebyrå, PR-byrå, mediebyrå, teknologi- og designbyrå. og for første gang content marketing-byråer.


Ifølge det internasjonale magasinet/nettstedet AdAge rangeres nå Accenture Interactive som verdens største digitalbyrå og det sjette største totalt - etter kommunikasjonskonglomeratene WPP, Omnicom, Publicis, Interpublic, men foran Havas.

Flere analytikere peker nå på de tradisjonelle kommunikasjonskonsernene som WPP og Publicis som mulige oppkjøpskandidater for nettopp konsulentselskapene.

- Som en følge av et sterkt press på reklamebyråenes forretningsmodell, er konsolideringer et mulig utfall, sier analytiker Jerome Bodin ifølge engelske Campaign.

De tradisjonelle kommunikasjonsgigantene har hatt det tøft på børsen i år med en nedgang på 22 prosent og 11 prosent for henholdsvis WPP og Publicis. Begge konsernene opplever at noen av verdens største annonsører kutter voldsomt i markedsføringsbudsjettene.

Følg med på Kampanje.com i kveld  å få alle vinnerne fra årets Byråprofil.