Det trondheimsbaserte teknologiselskapet Zedge skal kutte kostnader og antallet ansatte. Seks heltidsstillinger på kontoret i Trondheim vil forsvinne i løpet av få måneder. I tillegg vil en heltidsstilling på kontoret i New York også forsvinne, skriver Adresseavisen.

- Vi foretar en liten justering for å være posisjonert for videre vekst. Det handler om å justere kostnadene for å kunne investere videre, sier gründer og administrerende direktør Tom Arnøy til Adresseavisen.

Taper penger
Zedges regnskapsår går fra 1. august til 31. juli, og selskapet la i midten av oktober frem tallene fra fjerde kvartal og for året som helhet. De viste et fall i inntektene det siste året på nesten ti prosent, mens driftsresultatet for året endte på minus 5,5 millioner kroner med dagens valutakurs.

I rapporten varslet selskapet samlede innsparinger på rundt 16 millioner kroner, der rundt ti millioner kommer fra kutt i antall ansatte og innleide konsulenter. Arnøy varslet også at han og finansdirektør Jonathan Reich ville ta et frivillig lønnskutt.

Kåret til beste app
Zedge er en verdensledende innholdsplattform for blant annet ringetoner, bakgrunnsbilder og ikoner for smarttelefoner og nettbrett. Det brukergenererte innholdet brukes av flere titalls millioner brukere som ønsker å gi enhetene sine et personlig uttrykk.

Zedge har blitt lastet ned over 200 millioner ganger, og har i gjennomsnitt vært plassert blant de 25 best rangerte appene i Google Play i USA de siste seks årene. Zedge mottok i 2015 utmerkelsen «Best Apps of 2015» av Google.

Les også: Det norske tech-selskapet Zedge børsnoteres i New York