Egne IT-ansatte spiller stereotypien av seg selv i filmen som er bygget opp som en David Attenborough-fortelling om arten; utviklere. Visningene tok helt av etter at videoen ble delt på teknonettstedet UNILAD Tech på Facebook.

- Vi ønsket å finne en måte å skille oss ut på – både for å tiltrekke nye utviklere, men også for å øke kjennskapen til merkevaren. For oss er det helt naturlig å «bjuda på». Det er jo hodene våre vi lever av, sier Kari Fagerberg, designer og profilansvarlig i Kantega.

Hun er ikke det minste redd for å fremstille selskapet ansatte som nerder.

- I vår bransje er det like gjerne positivt. Det er jo sånn vi er, ler hun, men legger til at hun gjerne skulle hatt med noen av de kvinnelige utviklerne, for også de finnes.

Se videoen her, saken fortsetter under den:

Videoen er blitt delt mer enn 60.000 ganger og rundt 17.000 har til nå kommentert den. Mange føler den treffer miljøet spot-on, men flere påpeker også at filmens karakterer kun er hvite menn.

- Hos oss er har vi folk av begge kjønn, fra mange kulturer og land. Alle utviklere - uansett bakgrunn - er velkomne til å bli en del av vårt selskap, sier Fagerberg og legger til at alle søkere vil bli vurdert så lenge de snakker flytende Java.

Henvendelser fra «hele verden»
De siste par dagene har det kommet henvendelser fra utviklere fra hele verden som kan tenke seg å jobbe for det norske IT-selskapet, men det er det skandinaviske markedet Kantega vil nå.

Det 14 år gamle IT-selskapet har vokst jevnt fra 40 ansatte til 125 og åpnet nylig kontor i Bergen, fra før er det ansatteeide selskapet etablert i Trondheim og Oslo.

- Vi er ikke blitt et internasjonalt selskap, - ennå, sier hun. Selskapets kunder er norske og norsk er arbeidsspråket, men hun synes likevel det er moro med den voldsomme interessen.

 - Strålende fornøyde
- At en aktør som Unilad skulle få ferten av videoen og dele den er bare helt fantastisk. De første søknadene har kommet inn og seks millioner har sett videoen i skrivende stund. Det er vel ganske klart at vi er strålende fornøyd med investert tid og penger. Så snart vi har rukket å trekke pusten, går vi i gang med neste episode.

Manusforfatter og videosjef i Spoon, Mats Michael Olsen, meddeler at han har hatt noen morsomme dager på jobb både før og etter publisering.

- Vi jobbet tett med Kantega om idé og hadde en felles workshop. Jeg allierte meg med en flink utvikler som hjalp meg å skrive treffsikre jokes rettet mot utviklere. Jeg har selv ingen anelse om hva SQL Databases er. At vi skulle få såpass med oppmerksomhet var kanskje ikke forutsett, men jeg syntes vi har vært gode på å tilrettelegge for at dette skulle skje, sier han.

Med videoen opplever Spoon sin første virkelig store virale suksess.

- Vi drømte om å nå mange, men det er vanskelig å planlegge at noe skal gå viralt. At vi klarte det tror jeg handler om at vi var tro mot konseptet og at vi klarte å ta miljøet på kornet, sier kundeansvarlig Trond Svilosen i Spoon.