Det yrer innen norsk entreprenørskap, og nye produkter og tjenester vokser stadig ut fra kreative miljøer i Norge. For å komme tettere på denne verden inngår nå Deloittes digitalbyrå, Deloitte Digital, et strategisk samarbeid med 657 Oslo som betegner seg som Norges største "coworking space" for kreativ næring. 

- Vi er overbeviste om at våre ansatte ikke bare må forstå hvor raskt teknologi og brukervaner utvikler seg og endres, men faktisk selv ta del i denne utviklingen for å kunne bistå være kunder i å lykkes, sier leder av Deloitte Digital, Martin Bryn. 

I dag huser 657 Oslo over 90 ulike start up-bedrifter. Samarbeidsavtalen sikrer Deloitte Digitals ansatte tilgang til hele det kreative miljøet. 

- Selskapene vi jobber med befinner seg i bransjer i sterk utvikling. For å lykkes må de evne å skape nye produkter og tjenester som tas raskt ut i markedet. Her ser vi at 657 Oslo har en effektiv tilnærming som vi ønsker å tilby våre kunder. Samarbeidet vil åpne for inspirasjon og benchmarking i våre kundeprosjekter, og kanskje også hjelpe våre kunder i komme i kontakt med viktige samarbeidspartnere, sier byråleder Karine Storaker Braaten.

Offensiv rekruttering
Det var forrige høst konsulenthuset Deloitte kunne røpe at de ville starte opp sitt eget digitalbyrå som nå er kjent som Deloitte Digital. For seks måneder siden åpnet de dørene til studioet i Barcode for første gang. Selskapet har drevet offensiv rekruttering og har allerede rukket å hente inn profiler fra byråer som Good Morning, Day Two, Schjærven Reklamebyrå og Creuna.

Til sammen teller Deloitte nå 47 ansatte og har mål om fortsatt vekst. Det er imidlertid ikke så mange, sammenlignet med at det totalt jobber 1.300 mennesker i Deloitte.

Les også: Media City Bergen samler 40 oppstartsbedrifter

657 Oslo er ett av flere tiltak Deloitte Digital gjør med mål om å bli det ledende fullservice konsulenthuset innenfor kreative og digitale tjenester i Norge. For et par uker siden ble det også kjent at digitalbyrået inngikk en avtale om oppkjøp av reklamebyrået Acne. 

Les også: Deloitte klar med norsk byråsatsing

- Kjøpet av Acne og samarbeidet med 657 Oslo er viktige steg mot at Deloitte Digital kan tilby hele paletten av digitale og kreative tjenester for kunder som i større utstrekning søker flerfaglige partnere, sier Martin Bryn.

Flere av de store konsulentgigantene har de siste årene gått inn på det digitale reklamebyrået med ganske aggressive oppkjøpsstrategier. Blant annet Accenture og Deloitte har vist en stor appetitt på mindre digitale spesialistbyråer. 

Gir nye muligheter for gründerne
Sigri Sevaldsen, daglig leder og partner i 657 Oslo, forteller at det er første gang de inngår et slikt samarbeid med en større aktør fra næringslivet.

Styrker posisjon med Deloitte:

Oslo 657s Sigri Sevaldsen driver arbeidsplassen til over 90 gründerselskap i Oslo. Foto: Steffen Aaland.

- På 657 Oslo har vi hatt som mål å bygge et sterkt og unikt miljø for kreative bedrifter og startups, med fokus på tverrfaglig samarbeid i Norge og internasjonalt. Når vi nå inngår dette samarbeidet med Deloitte Digital handler det om å skape nye forretningsmuligheter for våre medlemmer og tilføre huset en ny type kompetanse, i tillegg til at vi har flere sammenfallende ambisjoner for næringene våre.

- Vi er glade for at avstanden mellom gründere og etablert næringsliv blir kortere, og at vi kan bidra til å styrke posisjonen til kreative startups over hele landet med støtte fra Deloitte, sier Sevaldsen. 

Samarbeidet blir lansert på 5-årsjubileet til 657 Oslo i slutten av september.