De to grunderne Rolf Risnes og Lars-Petter Windelstad Kjos startet i 2000 opp det digitale reklamebyrået Hyper som senere ble solgt til Aller Media.

Les også: Aller tar Hyper-kontroll

De to gründerne beholdt en liten post i selsakpet på 3,5 prosent, men nå sier de opp jobbene, selger Hyper-aksjene, reinvesterer noe av pengene og får med seg Aller på en ny satsing som heter Motimate.

- Det er liten tvil om at vår erfaring og bakgrunn fra Hyper har gitt oss en flying start. Vi passerer snart 25 000 brukere av Motimate og merker stor interesse fra markedet. Det at kundene kan velge enten en totalløsning fra Motimate, eller gjøre en integrasjon mot Workplace by Facebook har vist seg å fungere godt, sier Lars-Petter Windelstad Kjos i Motimate.

Motimate har vært i markedet siden høsten 2016, og har allerede skrevet avtaler med store selskaper som Varner Gruppen, Optimera, Recover, Telia og DNB.

Rolf Risnes, som blir administrerende direktør i den nye startup’en, sier erfaringene fra Hyper har vært verdifulle i forbindelse med det nye oppstartsselskapet.

- Vi har fått lov til å jobbe med mange store organisasjoner og selskaper gjennom disse årene. Vår erfaring er at de har mange av de samme utfordringene enten de jobber med å selge dagligvarer eller klær, jobber i en fagforening eller i en bank, sier Rolf Risnes.

Hyper Interaktiv, som selskapet heter, hadde en omsetning på 74,8 millioner kroner i 2016 og et driftsresultat på 6,6 millioner kroner. 

Ny kommunikasjonsapp
Det nye selskapet skal tilby tjenester innenfor internkommunikasjon gjennom en ny kommunikasjonsapp. 

- Det å forsterke internkultur, forenkle hverdagen, bedre internkommunikasjonen og trene ansatte har fått mer oppmerksomhet de siste årene. Vi har bevist at dette gir forretningsmessig effekt. Mobilappen Motimate er summen av all kunnskapen og erfaringen vi har samlet gjennom disse årene, fortsetter Risnes. 

Motimate er i tillegg til å være eid av gründerene, og Aller Media også fått med seg Hyper på eiersiden.

- Vi gleder oss stort over at Motimate, som er en av våre store satsinger i Hyper de siste årene, nå har nådd milepælen med å vere et godt etablert selskap med mange brukere i det norske markedet. Vi er helt avhengig av å klare å skape nye forretningsmodeller som ikke er timebasert for å være fremtidens byrå, sier Einar Risnes, daglig leder i Hyper.

Skal hente ti mill.
Motimate er et tech selskap som tilbyr en SAAS-modell, Selskapet skal ikke levere rådgiving eller innholdsproduksjon, og er nå inne i en emisjonsrunde. Ifølge Shifter skal selskapet hente inn ti millioner kroner. 

- Lista er lagt høyt, og vi ruster oss nå til å satse offensivt og ikke minst internasjonalt. Motimate har på kort tid klart å hente inn flere av Norges største selskaper på kundesiden. Brukerundersøkelser og statistikk forteller om et produkt som fungerer veldig bra. Vår visjon er at Motimate skal bli internasjonalt ledende på internkommunikasjon og kompetanse. Fremover vil vårt fokus være å holde høy nok fart til å vokse fra Norge og ut i verden. Da trenger vi gode samarbeidspartnere med erfaring og kapital, sier Risnes.

-  Hvordan skal dere jobbe for å få Motimate-appen kjent i markedet også utenfor Norges grenser?  

 - Vi jobber langs flere akser for å gjøre Motimate kjent i utlandet. Vi vil bygge opp fra Norge og ikke minst vil vi jobbe aktivt med å bli med store internasjonale norske selskaper ut. Edtech-bransjen er en stor internasjonal arena med en rekke etablerte forumer - både digitale og analoge. Vi er godt i gang med å posisjonere Motimate på denne arenaen.

Eiersituasjon før emisjon i selskapet Motivate er Aller Media AS  (39,9%),  Hyper (34,6%) mens Risnes og Kjos har 9,5 prosent hver. I tillegg er også selskapene Learnbuddy Invest og  Idekapital inne på eiersiden. 

- Hva slags miljøer vil dere rette dere i mot med emisjonen?

- Vi vil gjerne ha investorer som kan bidra til selskapets utvikling gjennom kompetanse og erfaring, eller som gir oss industrielle muligheter ikke minst internasjonalt, sier Kjos.