Navn: Daniel Senn

Alder: 43

Stilling: Gründer av lesespillet Poio

Årets ferie: - Vi lanserte lesespillet Poio i juni, etter nesten to år med utvikling og testing. Da hadde jeg regnet med noen rolige sommeruker etterpå, men tok heldigvis grundig feil. Det viste seg at lanseringen ble et startskudd ingen av oss hadde turt å håpe på. Men med to små gutter var det klart at vi måtte komme oss litt ut av byen. Vi var heldige å få låne en nydelig hytte på Ål i Hallingdal av gode venner. Vi har storkost oss med masse god mat og fjellturer, samtidig som jeg har satt av noen timer hver dag til presserende arbeidsoppgaver.

Den perfekte sommermaten: - Alt som kan tilberedes og grilles ute i pent vær. Gjerne skalldyr til forrett, og entrecote på grillen. Vin, norske jordbær og is. Det er sommer for meg!

- Du har designet lesespillet Poio som skal hjelpe barn å knekke lesekoden. Kan ideen bak Poio overføres til lignende apper på andre fagfelt? 

- Uten tvil! De pedagogiske prinsippene i Poio som fokuserer på å motivere dagens digitale barn kan helt klart overføres til andre fagfelt. Matte, naturfag, historie, samfunnsfag og språk er opplagte gode eksempler.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Jo Nesbø, Fredrik Skavlan og Trond Viggo Torgersen. På båttur til Steilene i Oslofjorden der jeg selv har gode minner fra barndommen. Deres evne til å formidle og forstå mennesker på et dypt plan inspirerer meg. Jeg ville brukt anledningen til å diskutere hvordan vi kan forbedre og videreutvikle Poio.

- Hvilken bok vil du anbefale Kampanjes lesere i sommer og hvilken bok ser du selv frem til å lese?

- Trond Giske sin bok «La læreren være lærer» om den norske fellesskolen, og spesielt kapittel 12 om modernisering likte jeg godt. Jeg ser også frem til få tid til å lese ferdig «Creativity Inc.» der gründeren beskriver hvordan Pixar har bygget opp sin unike kultur og organsisasjon.

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Her kunne jeg svart noe om at forholdene til oss som ønsker å skape nye bedrifter og innovasjon er for dårlig, men sannheten er at jeg opplever mye støtte og engasjement rundt det vi holder på med. Det kunne vært bedre, men jeg vil heller fokusere på at det en positiv utvikling. Og at media generelt er blitt veldig mye bedre på å heie fram modige gründere og innovatører.

- Hvem tror du og hvem håper du blir Norges statsminister etter valget?

- Jeg er faktisk mer opptatt av hvem som blir kunnskapsminister enn statsminister. Skal vi nå målet om at ingen barn sliter med å knekke lesekoden i løpet av 2020 trenger skolen mye modernisering. Og da blir politisk ledelse helt avgjørende!

- Hvilken nyhet fra den siste tiden skulle du ønske var falsk?

- Her er det jo nesten umulig å komme unna verdidebatten om «norske verdier» under press. En konstruert debatt som det ikke kommer noe godt ut av.

- Bør Facebook og Google være med på å finansiere norske medier?

- Nei. Jeg tror det er en gammeldags måte å tenke på som vi ikke når frem med utenfor Nord-Europa. Men jeg synes Facebook og Google burde skattet mer til Norge enn hva som er tilfellet i dag. 

- Hvem identifiserte du deg aller mest med i «Skam»?

- Min ungdomstid var ikke så romantisk som «Skam» fremstår, så jeg frykter at det bare blir vondt å se på.

- Hvilken bransje eller bedrift kunne hatt behov for påfyll av kunstig intelligens?

- Utdanningssektoren trenger bedre muligheter for tilpasset opplæring, og på sikt kunne automatisere de enkleste oppgavene. Dermed kan lærerne våre bruke mer av tiden sin på det de er best til - å se og løfte enkeltelevene fremover.

- Hvilken overskrift drømmer du om å se påKampanje.com i høst?

- «Lesespillet Poio på engelsk har blitt en internasjonal suksess»