Bente Sollid Storehaug har vært administrerende direktør og partner i franskeide ESV Nordic siden 2015. Nå får byrået nytt navn og ny profil, men skal fortsatt være en del av ESV-gruppen.

Det nye navnet blir Wizaly.

- Da vi startet opp med ESV Digital i Norge, som en del av ESV-gruppen, var vi en del av et 360 graders digitalbyrå. Vi bestemte oss tidlig for at blant alle de tjenestene og teknologiene vi fikk tilgang på, så var attribusjon selve indrefileten. Vi ville ikke bygge opp et digitalt markedsføringsbyrå eller mediebyrå. Så da ESV valgte å skille ut softwareutviklingen i eget selskap med navnet Wizaly, ønsket vi å være en del av det, sier Storehaug.

Storehaug sier videre at i 2014 var «attribusjon noe man gjorde i digitale kanaler.»

- I dag har man et større behov for å attribuere både online og offline i samme løsning og finne ut hva det er som gjør at vi lykkes på nett og hva gir oss omsetning, uavhengig av om det er i digitale eller analoge kanaler, som callsenter, tv, radio og butikker.

 I sitt første hele driftsår fikk tidligere ESV en underskudd på 1,1 millioner kroner av en omsetning på 3,4 millioner kroner. 

- Dere annonserte et samarbeid med Penetrace i fjor, er det fortsatt pågående?

- Samarbeidet med Penetrace har vært veldig motiverende og nå er vi i gang med vårt første fellesprosjekt med en av de største retailerne i Norge. Da er tanken at attribusjonsdata fra vår teknologi skal være med på å forsterke leveransen Penetrace har mot sine kunder.

Les mer: Skal skape Nordens råeste analysemiljø

Bente Sollid Storehaug er den eneste ansatte i Wizaly som har base i Norden.

- Men for oss har det stor betydning at vi ikke er en lillefinger ut fra Wizaly, og at vi opplever at behovene våre nordiske kunder har er med på å utvikle Wizaly.