Facebook fortsetter å imponere med sine kvartalstall. I andre kvartal økte omsetningen med 45 prosent til 73 milliarder kroner. Det er ikke ny rekord for selskapet, men det er imidlertid resultatveksten som økte med 71 prosent til 31 milliarder kroner.

I løpet av kvartalet passerte også Facebook to milliarder brukere.

- Finansielt leverer jo Facebook knalltall. Selv om vekstratene er noe mindre enn tilsvarende kvartal for et år siden, er det selvsagt imponerende at de med god margin overgår analytikernes prognoser, sier investor og leder av investeringsfondet Snö Ventures, Magne Uppman til Kampanje.

Ifølge Financial Times advarer Facebook nå investorene om at de nærmer seg sin selvpålagte grense for hvor mange annonser de vil plassere i nyhetsstrømmen til brukerne sine. Det betyr at varelageret kan nå en topp i andre halvdel av 2017.

- Facebook avslutter nå et kvartal der de for første gang har mer enn to milliarder månedlige brukere. Ettersom veksten i bruk av hovedtjenesten er nødt til å flate ut etterhvert, kombinert med at de tidligere har meldt at de er i ferd med å nå en grense for hvor mye annonser de kan plassere i feeden sin, er det fort gjort å tenke at Facebook snart når et tak på inntektsveksten. I lys av dette er det veldig interessant å se på utviklingen for Instagram, en av de øvrige hovedtjenestene deres, sier Uppman.

- Her har de nå nådd 700 millioner brukere, og selv om de fortsatt er tidlig i kommersialiseringen, viser det at de har 15 millioner business-profiler og én million annonsører, at de er på riktig vei. Mark Zuckerberg sa under resultatfremleggelsen at han skulle ønske de hadde klart å bevege seg raskere, men han er trygg på at de vil få dette på plass, blant annet gjennom fortsatt produktutvikling, fokus på hvilke metrics som er viktige for annonsørene, samt mer spesifikt hvordan AI (kunstig intelligens, red. anm) kan forbedre alt de gjør innen annonseoptimalisering.

Han mener det er liten tvil om at Facebook med sitt datagrunnlag har enorme muligheter til å bruke kunstig intelligens for å forbedre tjenesten både for brukere og annonsører.

Kunstig intelligens er for øvrig også stridens kjerne i en offentlig disputt mellom Zuckerberg og Tesla-gründer Elon Musk, som ikke er like fremtidsoptimistisk som Facebook-sjefen.

Les mer: Zuckerberg og Musk krangler om roboter

- Det er også interessant å se på messenger-tjenestene, Messenger og WhatsApp, som begge har 1,2 milliarder brukere nå, og sånn sett kunne vært svært viktige inntektsstrømmer, sier Uppman.

- Likevel tror jeg de på kort sikt er av mer strategisk enn kommersiell betydning, og som Zuckerberg selv også sier – det er nok heller video som vil bli det store området Facebook skal vokse innen fremover. Her utfordrer de både tradisjonelle tv-kanaler og Youtube, og ønsker en dominerende posisjon i forhold til videoannonser. Facebook viser også til at investeringstakten vil øke inneværende år, mye grunnet en satsing på moderatorer og innhold innen video.

Ifølge Bloomberg skal lanseringen av Facebook TV være nært forestående. Tjenesten, som skal tilby eksklusivt tv-innhold til brukerne, skal ha vært utsatt flere ganger, og har ifølge nettstedet nå en planlagt lansering i august.