MobilePay lanserer i dag den nye tjenesten MyShop i Norge, Finland og Danmark og fortsetter dermed å utfordre DNBs mobile betalingsløsning Vipps.

- MyShop har et stort potensiale, ikke minst blant små- og mellomstore bedrifter, sier den nye markedssjefen i MobilePay, Kine Bergseth, til Kampanje.

Og der DNB har tatt eierskap til «å vippse», vil MobilePay legge beslag på ordet «å swipe» i sin kommunikasjon.

Nye filmer, radiospotter og  printannonser er laget av reklamebyrået MBA i Danmark og kampanjen rulles nå ut i samarbeid med Mediacom.

- Lanserings-kampanjen er en kampanje bestående av hovedsakelig radio og filmer. Vi har hatt en spennende pilotperiode, med blant annet Tusenfryd og Rosenborg Bakeri.  Det ar vært viktig for oss å dokumentere deres erfaringer, samt å lage demofilmer for å beskrive produktet, sier Kine Bergseth Head of marketing.

Reklamefilmen er basert på å bygge videre med swipen og få frem at det er den enkleste måten å betale. Den tar utgangspunkt i ulike yrker. Det er MBA i København som står bak de kreative løsningene på alle flater. 

- Nå som DNB har tatt eierskap til «å vippse», skal dere ta eierskap til «å swipe»?

- Nei, det viktigste er at vi utfordrer hele betalingsbransjen på pris og på enkelthet. Pris er et viktig virkemiddel som utfordrer, derfor tilbyr vi MyShop gratis til alle i 2017. Det gir også en lavere terskel for å prøve, sier hun. 

Bak MobilePay står Nordea og Danske Bank, som har slått seg sammen for å stå imot konkurransen fra Vipps. I februar ble det kjent at DNB har fått med seg drøyt 100 norske banker, inkludert SpareBank1-alliansen, inn i Vipps.

Også Vipps har forsøkt å erobre bedriftsmarkedet med sin løsning. Nå må de bryne seg på konkurransen fra MobilePay.  Med MobilePay MyShop kan bedriften motta betaling for varer og tjenester veldig enkelt. Kunden betaler med et swipe og pengene overføres automatisk til bedriftens kontonummer, uansett bank. 

- Løsningen gjør det mulig å betale i butikk ved å holde mobilen mot butikkens telefon uten at brukeren trenger å gjøre annet i appen enn å godkjenne med et sveip, sier Knut Anders Wangen, leder for Mobilepay Norge.sier Knut Anders Wangen, leder MobilePay Norge. 

Her kan du se den nye reklamefilmen til MobilePay.