Schibsted-eide VG har inngått en avtale om å kjøpe nettstedet Tek.no fra Teknisk Ukeblad. VG utvider dermed sin nisjeportefølje, som allerede består av redaksjonelle satsinger innenfor mat, mote og livsstil. 

I en melding heter det at VG nå vil styrke satsingen også på forbrukerteknologi samt gi teknologijournalistikken et løft. 

- VG er i dag Norges desidert største nyhetsnettsted. Vår ambisjon er å gi brukerne et enda bredere tilbud de kommende årene. Kjøpet av tek.no gir oss ikke bare tilgang til landets beste teknologijournalistikk, men også et meget kompetent fagmiljø som kan bidra til å videreutvikle de andre nisjene våre, sier Gard Steiro, ansvarlig redaktør og administrerende direktør i VG.

Les også: TU-sjef Jan M. Moberg: - Salget av Tek kom helt uventet på oss

- Vi ønsker å sette fart
Tek-staben flytter inn til Akersgata allerede 1. juni og digitaldirektør Ola Stenberg sier det viser hvor ivrige VG er på å komme i gang.

- Vi ønsker å sette fart på dette og at de flytter inn allerede før sommeren viser hvor ivrige vi, sier Ola Stenberg digitalredaktør i VG.

Tek.no består av flere ulike nettaviser som til sammen har rundt 300.000 ukentlige brukere, men Stenberg mener potensiale er mye større. 

- Vi har erfart stort engasjement hos leserne våre på innhold knyttet til forbrukerteknologi. Det er ikke overraskende når vi lever i en tid der endring som følge av teknologi påvirker livene våre hver eneste dag. Nå skal vi løfte journalistikken på dette området til et helt nytt nivå, og det er med stor entusiasme vi kan fortelle at det løftet skjer sammen med det beste fagmiljøet i Norge på forbrukerteknologi, sier han. 

- Konkurrerende aviser som Aftenposten har satset mye på teknologi, har det stresset dere?

- Nei, på ingen måte. Dette er en prosess som skjer uavhengig av hva andre gjør og ikke gjør. Vi har lenge vært tydelige på at dette er noe vi må være bedre på. Skal vi levere det brukerne trenger så må vi være gode på forbrukerteknlogi, sier han.  

Med på kjøpet følger seks årsverk og Stenberg kaller det «en stor satsing for VG». For det er lenge siden sist VG kjøpte en nettavis og sist gang må ha vært da VG gjennom datterselskapet E24 kjøpte Dine Penger. 

- Det er en stor satsing, det er bare å se på historien. sier han. 

Nettsidene som blir med over til VG er foruten hovedsiden Tek.no, nettavisene Teknofil.no, Amobil.no,  Hardware.no og Mobilen.no, men ingen av partene ønsker å opplyse om prisen VG betaler.

Selger etter bare to år
Dermed selger Teknisk Ukeblad og toppsjef Jan Moberg satsingen de kjøpte for under to år siden. Det var på våren 2015 at Moberg kjøpte Mediehuset Tek fra Amedia.  Den gang sa Mobertg kjøpet av Tek ville «endre TU Media for alltid». I en melding er Moberg i dag sitert på følgende. 

Les også: Amedia selger Mediehuset Tek

- Teknisk Ukeblad Media har eid Tek.no i to år. Vi har fokusert satsingen til tek.no på tester og guider, noe som har gitt gode resultater. Vi har tro på – og liker – VGs offensive planer om å satse på forbrukerteknologi. Med VG som motor, vil Tek.no få store og nye muligheter. Det er bare å ønske VG og våre dyktige kolleger lykke til med satsingen videre, sier Jan M Moberg, ansvarlig redaktør og administrerende direktør i TU Media AS.     

Det foreligger ikke egne resultater på Tek i dag. Men i 2013 fikk selskapet et underskudd på 31,8 millioner etter å ha gjort en avskrivning på 29 millioner kroner. Omsetningen var den gang på 37,4 millioner.

Mediehuset Tek så dagens lys i 2010 da daværende A-pressen og Edda Media bestemte seg for slå sammen Mediehuset Digital, som tilhørte A-pressen, og Hardware-nettverket, som Edda eide.  Året etter kjøpte A-pressen hele Edda for 1,5 milliarder kroner. .

Les mer:  Amedia vil selge nettaviser

Les mer: Slår sammen teknologi-nettsteder