Musikkstrømming har snudd opp ned på markedet for kjøp og salg av musikk, men forretningsmodellene synes ikke å være like gode som brukertallene.  For selv om Spotify har blitt en gigant i antall brukere, rapporteres det nå om at driftsunderskuddet i 2016 endte på 3-400 millioner euro.

Dette melder nettstedet The Information, som skriver at tapene kom til tross for solid inntektsvekst.

Spotify taper dermed mellom 3-4 milliarder norske kroner, og det rett før børsnotering. Tallene er ikke offisielt bekreftet.

Dermed sliter Spotify fortsatt med å oppnå noe i nærheten av lønnsomhet, noe som igjen skaper ytterligere tvil om selve forretningsmodellen til selskapet. Dette kan skape usikkerhet rundt prisingen av selskapet, som selv har antydet en verdsettelse på rundt 10 milliarder dollar, skriver E24.