Med digitalsatsingen De Nye – som er spunnet ut av magasinet Det Nye – har Egmont Publishing samlet en gruppe skribenter og bloggere som skal treffe en ung, kvinnelig målgruppe i digitale kanaler. Innholdet skal både være kommersielt og redaksjonelt.

- For å holde oss relevante for de yngre kvinnene, legger vi nå stadig mer innhold over i kanaler der de allerede bruker tiden sin, istedenfor å forvente at de oppsøker oss på våre egne flater i samme grad som før, sier Kjersti Mo, ansvarlig redaktør og direktør i Egmont Publishing.

Hun viser til tall fra den årlige Mediedøgnet-undersøkelsen til Ipsos, der det kommer frem at kvinner mellom 18 og 30 år uten barn bruker 49 minutter på sosiale medier, 24 minutter på blogger og 134 minutter på strømmetjenester hver dag.

Les også: Her er De Nye-profilene som skal fronte Egmonts content-satsing

Henter inn blogger
Egmont Publishing har fått med seg Telenor inn i samarbeidet, og med Telenors finansiering skal De Nye levere teknologistoff til leserne sine.

- Dette samarbeidet med Telenor er en ny og relativt uortodoks modell for å finansiere innhold på. Men vi har sterk tro på at skal kunne skape godt og engasjerende stoff om teknologi på denne måten, og skal være helt krystallklare på rammene. Det er utfordrende å utforske nye modeller, men verken Telenor eller vi har noe å tjene på å prøve å «lure» de som konsumerer innholdet, sier Mo.

Det er Christina Fraas, som står bak bloggen Kirsebærhagen.no, som blir De Nyes teknologiekspert. Hun skal lage innhold for Telenor mot målgruppen unge kvinner 18-30.

- Jeg erfarer at vi jenter i mindre grad kategoriserer oss som «tech-interesserte», selv om kjøps- og brukervanene våre sier noe annet. Det går derfor ikke på interessen, men at vi i større grad har en praktisk tilnærming til både produkter og teknologi, sier Fraas.

Helene Friis, som er leder for Digital & Direct Marketing i Telenor, er spent på samarbeidet.

- Det er flott at tech-skribenten nå er valgt ut. Christina vil få en viktig rolle i å fortelle om den voldsomme digitaliseringen som pågår i hele samfunnet. Teknologikompetanse er i økende grad viktig uansett hva man driver med, og uansett hvilken bransje man er i. Men det bør ikke være slik at du må lese Teknisk ukeblad for å holde deg oppdatert på teknologifronten, tvert imot blir innovasjons- og teknologistoff nå også en naturlig del av innholdet innen helse, mote, trening og livsstil, sier Friis.

Saken fortsetter etter bildet.

Åpner for nytt innhold:

- Kilden til engasjerende innhold for unge jenter trenger ikke å være klassiske journalister, mener Kjersti Mo, som er ansvarlig redaktør og direktør i Egmont Publishing.

- Betyr mye økonomisk
Egmont-direktør Kjersti Mo understreker at alt innholdet som produseres under Telenor-fanen er kommersielt og vil bli merket deretter.

- Vi har åpnet opp innholdsspekteret til å være mye mer enn det vi tradisjonelt har operert med. Kilden til engasjerende innhold for unge jenter trenger ikke å være klassiske journalister. Det kan være influencere og kommersielle avsendere, sier Mo.

- Hvor mye betyr dette samarbeidet økonomisk for dere?

- Det betyr mye. Telenor er vår største kunde i De Nye til nå. Det som er veldig kult er at de går inn i en type sponsorat som gjør at vi står veldig fritt til å lage innhold som vi mener vil treffe målgruppen best. Dette er en mye mer fremtidsrettet måte å jobbe sammen md kommersielle aktører på, annet enn den klassiske reklamen.

- Kommersielt kan være høyverdig
- Det pågår nå en diskusjon om medienes tillit og man er blitt veldig bekymret for falske nyheter. Hva tenker du om å bygge ned skillene mellom kommersielt og redaksjonelt innhold ytterligere i en sånn setting?

- Det blir feil å sette likhetstegn mellom fake news og kommersielt innhold. Vi har en etisk bevissthet rundt både journalistiske og kommersielle innlegg. Og dette er en målgruppe som er vant til å forholde seg til kommersielle budskap, som verdsetter et godt kommersielt budskap hvis du tilfører det noe av interesse. Vi skal være tydelige på rammene rundt dette samarbeidet, men jeg tror rommet som vi kan samarbeide om for å skape godt innhold for får målgruppe, er ganske stort. Det gir oss flere muligheter enn begrensinger, sier Mo.

- Jeg mener det er en gammeldags forestilling at noen har interesse av å snikkomunnisere kommersielle budskap. Også kommersielt innhold kan være høyverdig, legger hun til.