Verdensorganisasjonen for aviser og nettaviser deler hvert år ut pris for de beste nettstedene under European Digital Media Awards. I år dominerer Aller Media nominasjonslisten, i konkurranse med blant andre Aftonbladet, Financial Times og VG.

I kategorien «beste innovasjon» har Dagbladet.no to av tre nominasjoner. Den ene er for reportasjeserien Gutten i Plastposen ved Bernt Jacob Oksnes, og den andre er for Leserkritikk ved Christoph Schmitz. KK.no ved redaktør Gjyri Helen Werp er nominert for sitt innovative design og sine nye annonseformater som har satt en ny bransjestandard.

- Disse nominasjonene er ikke tilfeldige. Det er systematisk arbeid og langsiktig tekning. Alle disse tre prosjektene har pågått over flere år. Alle tre prosjektene har til felles at vi jakter høyere kvalitet, vi skal være bedre enn konkurrentene, tenke digital først, være langsiktige og stole på at leserne kommer når vi er ambisiøse nok med satsning på innhold, presentasjon og kvalitet. Det er deilig å se at andre legger merke til det, sier digital redaktør i Aller Media, Jan Thoresen.

VG konkurrerer mot Aller Media i kategorien «beste digitale reklamekampanje», og er også nominert for «best i sosiale medier-engasjement».

Vinnerne blir kåret mandag 24. April under WAN-IFRA sin European Digital Media Awards 2017 i København.

Se oversikt over alle de nominerte her.