Blir 2017 det virkelige gjennombruddet for VR i markedsføringsmiksen? Tidligere i år skrev Kampanje om Audi, som i samarbeid med Pol og MediaMonks har satt opp en sandkasse med 400 kilo sand der folk kan bygge sin egen bilbane. Når man har bygget ferdig, scannes hele banen inn i en VR-verden der det er mulig å prøvekjøre i en bilsimulator.

Les mer: Audi satser for fullt på VR-reklame - bransjen tror på gjennombrudd

Også Try-byrået Apt satser stort på VR inneværende år. Nå er de klare med en jobb de har gjort for Statoil i samarbeid med morselskapet Try og Vrez, der de inviterer til en virtuell tur 260 meter under havoverflaten.

- Flere av Statoil sine beste og mest innovative ideer ser aldri dagens lys, rett og slett fordi de ligger på store havdyp. Å kombinere vår egen ingeniørkunst og VR åpner derfor opp for mange spennende muligheter for oss, sier Henrik Øinæs Habberstad i Statoil ASA.

Det undersjøiske gasskompresjonsanlegget Åsgard åpnet i 2015, nesten 20 år etter at ideen ble unnfanget av en gjeng NTNU-studenter.

- Dette er et av Statoils mest innovative prosjekter. Vi ønsker derfor med Åsgard Subsea VR Experience å tilgjengeliggjøre denne fantastiske ingeniørkunsten for alle, sier Øinæs Habberstad.

Sammen med reklamebyrået TRY, techselskapet APT og VR-selskapet Vrez har Statoil utviklet en fem minutter lang reise i Virtual Reality hvor man senkes ned i dypet og ender opp ved en fullskala-versjon av Subsea Factory. Under dykket blir du fortalt hvordan anlegget er blitt til, og du kan utforske alle delene av anlegget samt livet i havet rundt.

Se mer om jobben her:

VR-installasjonen ble lansert som en del av Morgendagens Helter og Prosjekt Fantasi-utstillingen på Vitensenteret i Trondheim 18. februar, der den kan oppleves på to HTC Vive-sett. Der vil installasjonen være frem til april, før den flyttes til Tromsø frem til juli og deretter til Sandnes, Sarpsborg og Gjøvik.