Aksjene i Snap, selskapet bak Snapchat, har fått en sterk åpning på børsen og kursen har gått opp med over 40 prosent i løpet av formiddagstimene amerikansk tid. 

Markedsverdien til selskapet er dermed på over 27 milliarder dollar, eller 234 milliarder kroner, etter at selskapet har lagt på seg nesten 70 milliarder kroner sammenlignet med kursen selskapet selv satte på rundt 17 dollar.

Til sammenligning har Facebook i dag en markedsverdi på nesten 400 milliarder dollar, eller 3.345 milliarder kroner. 

Snapchat prises dermed til over 20 ganger omsetningen i selskapet. 

Særlig for de investorene som tegnet seg inn på åpningskursen har i dag blitt søkkrike. Det har også grunnleggeren og daglig leder Evan Spiegel som fortsatt kontrollerer 22 prosent av aksjene og Spiegel kan i dag plusse på 1,5 milliard dollar på sin formue, skriver Bloomberg

Ikke alle er likevel helt trygge på at Snapchats liv på børsen blir like vellykket som for eksempel Facebooks. En av de som har vært mest kritiske til Snapchats videre reise er Marius Karlsen i Helt Digital og podkasten Mediapuls.

Les også: Her er truslene som kan knuse Snapchat

- Jeg har så innmari lyst til at Snapchat skal få det til, men jeg er ikke den største optimisten på vegne av dem, sa Karlsen til KampanjeTech på mandag.

Snapchat har aldri tjent penger og tapte 500 millioner dollar i fjor og veksten i antall brukere flatet ut i fjerde kvartal.

Tilbake i 2013 forsøkt Facebook å kjøpe Snapchat for tre milliarder dollar, men det budet avviste Snapchat.