I fjor sa fysiker Anjali Bhatnagar opp sin lederstillingen i Design uten grenser for å ta en pause fra kommunikasjon og designbransjen. Hun hadde lenge tenkt på å starte for seg selv, gjerne med noe som var miljøvennlig.

Etter noen måneder bestemte hun seg for å lage et produkt hvor tech og digitalisering med mote kunne kombineres. Resultatet ble Something Borrowed (SoBo) - en plattform som åpner for at folk kan leie klær av hverandre.

- Jeg har et behov for å kle meg fint, og det har etter hvert hopet seg opp en del klær jeg ikke bruker lengre. Dette er sannsynligvis realiteten for flere kvinner, og jeg har flere ganger tenkt at det hadde vært lurt å ha en oversikt over hva mine venninner har for å kunne byttelåne ting og ta flere bærekraftige valg, sier gründeren til Kampanje. 

Tar 20 prosent av alle transaksjoner
Bhatnagar har tidligere hatt flere direktørstillinger, blant annet i Design uten grenser, Halogen og Creuna.

- Jeg har fått god innsikt i produkt- og tjenesteutvikling og lean prosjektutviklingsmetodikk gjennom flere år i IT/tech og kommunikasjonsbransjen. Dette er kunnskap som er veldig god å ha når man starter for seg selv.

Rent praktisk fungerer plattformen slik at brukere registrerer en profil på plattformen, og legger ut annonser med klær og tilbehør de ønsker å leie ut. For folk som ønsker å leie, er det mulig å søke basert på lokasjon eller type klesplagg. Partene avtaler utleieperiode og levering seg imellom. 

- Hvordan skal dere tjene penger?

- Vi tar 20 prosent av alle transaksjonene. Alle plagg som leies ut gjennom oss er forsikret, så en del av summen går til dette. Vi er også i dialog med flere partnere som kan gjøre leveranser for oss etter hvert.

Har fått med seg moteprofil
Bhatnagar har jobbet med prosjektet siden mai i fjor, og investerte lenge selv. Utgiftene har for det meste gått til å leie utviklere og konsulenter. Gründeren fikk nylig med en norsk Silicon Valley-investor  på laget, og er i skrivende stund på jakt etter flere ansatte. 

Selskapet har i skrivende stund to ansatte, Bhatnagar og markedssjef Katharina Osterholt. I tillegg er Anja Stang, med lang fartstid som motejournalist og redaktør, kreativ konsulent og ambassadør for tjenesten.

- Hva er omsetningsmålet for 2017? 

- I år er målet at vi skal venne folk til å se på utlån av klær som et smart alternativ til å eie alt selv, og har skapt en plattform som er klar for geografisk ekspansasjon og eksponensiell vekst.