Amidays er navnet på byrået til Jakob Skåltveit og Arvid Cedergren. De kommer begge fra Making Waves, der Skåltveit har vært sjef for innholdsavdelingen og Cedergren har vært sjef for programmatisk.

Det nye byrået – som de ikke vil kalle et rent mediebyrå – skal «bygge bro mellom teknologi og markedskommunikasjon for kunder som ønsker økt synlighet og en enklere digital hverdag».

- Grunnen til at vi kaller oss et marketingbyrå er fordi vi opererer i et grenseland mellom mediebyrå og som en rådgiver som har erfaring fra flere disipliner. Jeg har ledet en marketingavdeling i Hill+Knowlton, og i Making Waves drev vi med flere disipliner innen marketing, sier Skåltveit.

- Hvilke andre typer tjenester vil dere tilby?

- Det ene er mediekjøp, hvor programmatisk står sentralt, og det andre er rådgivning knyttet til den 25 år lange erfaringen vi til sammen har i grenseland mellom markedskommunikasjon og teknologi. Det er nettopp det som gjør at hverdagen til en del markedssjefer er så komplisert. De skal både ha et holistisk overblikk og bidra til vekst for bedriften, men de skal også ha et ganske detaljert kunnskapsnivå i enkeltdisipliner.

Har jobbet sammen i ett år
Skåltveit var selv med på å hente inn Arvid Cedergren til Making Waves i starten av fjoråret. Cedergren kom da fra en stilling som leder for programmatisk kjøp og salg i Schibsted Norge. Skåltveit kom til Making Waves i 2015, og var før det rådgiver i PR-byrået Gambit Hill + Knowlton.

Les mer: Making Waves henter programmatic-sjef i Schibsted

De kjente ikke hverandre fra før, men fant raskt ut at de begge satt med noen av de samme ideene.

- Vi hadde begge en ambisjon om å gjøre det løpende operative markedsarbeidet til markedssjefer og markedsdirektører enklere, i takt med at kompleksiteten øker. Markedsdirektørene får større og større ansvar for bruk av teknologi. Da må de to verdenene møtes i hverdagen, sier Skåltveit.

- For min del alltid hatt en drøm om å skape noe eget. Da jeg og Jakob begynte å jobbe sammen for et år siden, så ble tankene større. Til vi til slutt tok steget ut og startet noe sammen, sier Cedergren.

Nå er de ute etter kunder i alle størrelser, men de starter jakten i floraen av små og mellomstore bedrifter som forsøker å finne frem i jungelen av digital markedsføring.

- Det er naturlig når vi starter et nytt byrå - at vi sikter oss inn mot små og mellomstore bedrifter, men vi har begge jobbet med store selskap og store kunder, så vi skal ikke lukke noen dører. De fleste store selskapene jobber med noen av de store mediebyråene, men kanskje kan man komme inn på en annen måte med teknologirådgivning og diskutere det programmatiske mediekjøpet, sier Cedergren.

- Og så overta mediekontoen etter hvert?

- Jeg tror absolutt vi kan være et alternativ til de store, for de som ønsker det, men det som skjer er at flere og flere flytter teknologien rundt programmatisk inhouse. Da kan vi bistå med både rådgivningen og det operative. Det finnes selskaper som har gjort dette også i Norge.

Flere nyetableringer
Ved første øyekast kan Amidays ligne litt på det nye digitale konsulentselskapet Hensikt, som ble etablert av Thomas Straw, tidligere digitaldirektør i Omnicom, og Lars Hordnes, tidligere digitaldirektør i Amedia, på tampen av fjoråret.

Les mer: Tidligere Amedia-topp skal gi programmatisk førstehjelp

- Er det en riktig sammenligning?

- Vi har noen fellestrekk med Hensikt, men jeg tror også vi baserer oss på en annen forretningsmodell. Vi kommer til å være en brobygger mellom mediekjøp og andre marketingdisipliner, sier Skåltveit.

- Det finnes sikkert likheter, men det er kanskje sånn at vi er en del av en ny generasjon som har vært i bransjen ganske lenge, men som ser at det er en del saker som kan gjøres på en annen måte, sier Cedergren.

- Hva er det dere - og andre som starter lignende byråer - har skjønt?

- Det jeg har sett både i Hill+Knowlton og Making Waves er at vi som en mindre aktør kan tillate oss å jobbe enklere og raskere, men vi håper også å ta med oss noe av suksessoppskriften fra de store aktørene der vi har jobbet i lang tid. Vi har ingen eiere eller andre enn oss selv å stå til ansvar for. Det gjør at vi forhåpentligvis kan bidra til å gjøre alt fra avtaler til den løpende operasjonen litt enklere, sier Skåltveit.

«En dag med venner»
I meldingen Skåltveit og Cedergren har sendt ut i forbindelse med lanseringen, kommer de med følgende stikk til konkurrenter i bransjen:

- Enkelte motiveres av å se sitt eget etternavn på byrået. Vi motiveres av et navn som setter standarden for byråkulturen vi skal skape. Sterke og gode relasjoner mellom mennesker vil alltid være viktig - også i en tid der roboter og bruk av data står sentralt i nær all digital markedsføring, sier Jakob Skåltveit.

- Hvem er det et spark til?

- Hehe. Jeg har ikke lyst til å sparke til noen, men å snakke for oss selv. Både jeg og Arvid har fått fantastisk mye tillit fra kloke, visjonære mennesker som har latt oss få mye ansvar tidlig i karrieren. Å starte Amidays gir oss en fantastisk anledning til å gi noe tilbake til de unge talentene og andre erfarne mennesker som vi håper å skape en arbeidsplass sammen med i fremtiden, sier Skåltveit.

- Navnet Amidays handler om bedriftskulturen vi vil skape. «Ami» betyr venn på latin og «days» som i dager. En dag med venner. Det er sånn vi vil ha det internt i byrået og med kundene våre, sier Cedergren.

- Hva er ambisjonen for byrået?

- Vi kommer til å jobbe dag og natt for å kunne ha råd til å ansette en fire til seks personer så raskt som mulig. Det er første milepæl.