Saken vil bli oppdatert.

I forbindelse med at Telenor rapporterer resultater for fjerde kvartal kommer også den første smellen på milliardkjøpet av reklameteknologiselskapet Tapad.

I en børsmelding lagt ut fredag morgen, heter det at Telenor skriver ned verdiene i Tapad med én milliard kroner - et selskap Telenor kjøpte for 3,1 milliarder kroner.

Les også: Telenor kjøper annonseselskap

Det er utsiktene på det amerikanske markedet som er grunnen til at Telenor skriver ned verdien på selskapet i egne regnskapsbøker med én milliard kroner - og det bare ett år etter at telekonsernet kjøpte selskapet fra den genierklærte gründeren Are Traasdahl.

Da Kampanje snakket med Traasdahl før jul var ambisjonene med selskapet fortsatt høye. 

Les også: - Planen for 2017 er global dominans

I meldingen heter det at «som en følge av lavere forventninger til vekst i det amerikanske markedet for digital annonsering, har Telenor bokført en regnskapsmessig nedskrivning på 1,0 milliard kroner i Tapad.»

Tapads annonseplattform baserer seg på en teknologi som skal identifisere mennesker på kryss og tvers av alle dingsene de bruker, og på den måten sende dem hypermålrettet reklame, uavhengig av om de sitter med mobilen eller laptopen.

Selskapet er også i ferd med å bygge opp sin norske organisasjon. 

Tapet er inkludert i resultatet for øvrige virksomheter i Telenor resultater som altså ble lagt frem torsdag morgen.  Der kom det frem at Telenors omsetning for fjerde kvartal endte på 33,1 milliarder etter å ha gått ned med én prosent.

Driftsresultatet før andre inntekter holdt seg stabilt på 10,8 milliarder kroner og marginen var på 33 prosent.

- I 2016 fortsatte Telenor å øke omsetningen og vi leverte en rekordhøy EBITDA. Vi gjorde store fremskritt innen nettverksutrulling i løpet av året for å støtte våre kunders økte databruk, sier konsernsjef Sigve Brekke i meldingen.

Om planene for det nye året sier Brekke;

- Prioriteringene for 2017 er: Vi skal fortsette å digitalisere vår kjernevirksomhet for å bygge sterke og engasjerende kundeforhold, og for å fange effektiviseringsmulighetene som digitalisering bringer, sier Brekke i meldingen.

Men digitaliseringen av Telenor gjennom kjøpet av Tapad, virker foreløpig ikke å være  i tråd med de planene.

Her ser du tallene til Telenor for årets fjerdekvartal i 2016. Alle tall i MNOK. 

Telenor 2016 2015 Endring i prosent
Omsetning 33.144 33.487 - 1,0
Driftsresultat 4.186 3.417 + 22,5
Resultat før skatt 3.822 - 398 -