Med brask og bram avholdt Rema 1000 det som trolig vil bli stående som en av årets mest omtalte produktlanseringer i går.

Applikasjonen Æ skal ta opp kampen med fordelsprogrammene til Coop og Kiwi, ved å gi kundene ti prosent på de ti varene de bruker mest penger på, i tillegg til ti prosent på frukt og grønt, samtidig som Rema 1000 innhenter verdifull informasjon om kundene.

På under et døgn er appen lastet ned 130.000 ganger, forteller Rema 1000.

- Vår største kunde
Konseptet, kampanjen og budskapet er utarbeidet av McCann, mens det forholdsvis lite kjente designbyrået Designit har ledet arbeidet med appen.

Les også: McCann: - Har jobbet døgnet rundt med Æ

- Ja, det er vi som har stått bak utvikling av appen og alle aspekter av tjenesten, i tett samarbeid med Rema 1000 og flere andre leverandører, blant annet Shortcut, Bouvet, Communicate, SopraSteria, Stix, Verifone og Visma. Vi begynte jobben i januar 2016, og har jobbet masse med brukerinnsikt, konseptutvikling og testing, og selvfølgelig mye med design og utvikling av appen det siste trekvartsåret, sier daglig leder Christian Søgaard i Designit til Kampanje.

- Har det vært en stor jobb?

- Rema 1000 er samlet sett vår største kunde. Det har de vært gjennom 2016 og vil være i 2017.

Byrået hadde en omsetning på 37 millioner kroner i 2015, opp fra 14,3 millioner i 2014.

Les mer om Designit: Designbyrå har tredoblet staben

- Et godt valg
Designit har ledet og orkestrert all teknisk utvikling, et arbeid som har involvert en rekke tekniske leverandører.

- I Rema 1000 er kunden vår øverste sjef og vi valgte Designit fordi de har et sterkt brukerfokus, god digital forståelse og er opptatt av den helhetlig kundeopplevelsen. Det har vist seg å være et godt valg, sier Cecilie Arnesen, markedsdirektør i Rema 1000.

- Det er utrolig gøy å få jobbe med en så fremoverlent og ambisiøs kunde, som virkelig tør å satse og som har stor tillit til leverandørene sine. Jeg er virkelig imponert over hvordan de har mobilisert i dette prosjektet og hvor utrolig engasjerte og dyktige de er, sier Elizabeth Matre-Aas, Strategic Design Director i Designit og overordnet ansvarlig for prosjektet i Designit.

Les også: - ÆR det rart det blir krig?

Versjonen som nå er lansert skal være en førsteversjon av tjenesten, ifølge Designit og Rema 1000, og skal være gjenstand for rask videreutvikling.

- Vi har utrolig mye spennende på gang med Æ, og vi gleder oss skikkelig til fortsettelsen og til å jobbe med de fantastisk flinke folka i Designit, sier Njål Berge, Æ-sjef i Rema 1000.

Les mer: Her er Rema 1000s Æ - går til priskrig med ny app