Are Traasdahl er en av hovedgründerne bak annonseselskapet Tapad, som ble kjøpt opp av Telenor i februar for svimlende 3,1 milliarder kroner. Tapads annonseplattform baserer seg på en teknologi som skal identifisere mennesker på kryss og tvers av alle dingsene de bruker, og på den måten sende dem hypermålrettet reklame, uavhengig av om de sitter med mobilen eller laptopen.

Traasdahl er fortsatt daglig leder i selskapet, og en av ti nominerte i Kampanjes kåring Årets medienavn.

Hvem mener du bør vinne?

Stem på Årets Medienavn 2016 her!

- Medieindustrien vi alle er endel av er i total omveltning. For de store markedsførerne betyr det at de kan bruke teknologi og data til å bygge digitale salgs- og distribusjonskanaler, og ikke bare slenge noen bannere og videoannonser i digitale kanaler. Vinnerne i femtiden er de som er best på å bygge digital distribusjon. Dette gir enorme muligheter for medieselskapene, men også så mange trusler at de fleste ikke kommer til å greie seg. Det er moro å være med på denne reisen, og en stor ære å bli nominert som Årets medienavn i Norge, sier han.

Åpner snart kontor i Norge
- Hva er planene for TapAd i 2017?

- Global dominans. På et av våre forretningsområdet har vi 80-90 prosent markedsandel i USA, et land som har ledet an i den data- og teknologidrevne markedsføringssrevolusjonen og nå skal vi ta det globalt. Vi kan oppnå den samme markedsandelen globalt. Nå åpner vi veldig snart kontor i Norge. Vi har med mange av de ledende norske selskapene når vi lanserer. Det blir moro.

- Hva vil du huske best fra 2016?

- Da vi lanserte vårt første produkt sammen med Telenor i Asia. Der bruker vi deres data i kombinasjon med vår teknologi til å bygge digital distribusjon. Det var en fantastisk følelse å se at det vi alle trodde vi skulle faa til faktisk virket. Nå gjelder det «bare» å skalere dette til noe gigantisk.

På spørsmål om hva som er målet for 2017, sier Traasdahl at han sjelden setter mål for seg selv.

- Jeg prøver å jobbe veldig hardt med det jeg brenner for. Og enda viktigere prøver jeg å få med de beste folkene på laget som brenner for å gjøre det samme. De gangene jeg lykkes med den kombinasjonen overgår vi alle mål vi kunne drømt om uansett.

Les også Kampanjes saker om de andre nominerte:

Kristoffer Joner: - Sylvi Listhaug burde bli «Årets Medienavn»

Rune Garborg: Har fått 2.000.000 nordmenn til å vippse

Julie Andem: - Vi er sjokkskadet over mottakelsen

Malin («Makeupmalin») Nesvoll Vangsnes: - Tror mange tenker at det jeg har fått til har kommet gratis

Maria Aas-Eng: - Veldig stort for meg som leder og for alle i Red

Are Stoktad: - Samarbeider godt med både Schibsted og Google

Jon Almaas: - Har hatt det trygt og godt altfor lenge

Espen Egil Hansen: - Facebook mistet kontrollen over sin egen historie-fortelling