Inge André Sandvik har de siste årene jobbet i startup-selskapet Filmgrail som har tatt mål av seg å gjøre det lettere å finne ut hvilke filmer og serier man skal se og hvor man kan se det. Men nå avslutter Sandvik gründertilværelsen til fordel for det han kaller «en ordentlig jobb». Sandvik skal begynne som digital sjef i Wilhelmsen-rederiet hvor han skal lede selskapets digitale transformasjon.

- Det var en vanskelig beslutning. Men jeg kunne bare ikke takke nei til denne muligheten i Wilhelmsen. Den industrien står overfor så mange spennende muligheter, sier Sandvik til Kampanje.

Selv om livet som gründer og produktsjef i Filmgrail er over, sier Sandvik at han fortsatt skal være med som eier og styremedlem i selskapet han startet sammen med Rashid Lepshokov og Simon Souyris Strumse.

- Jeg skal bidra i en rådgiver og styrerolle. Jeg er veldig glad for at vi har ett så sterkt team som klarer å ta de neste viktige stegene uten at jeg er operasjonell, sier han.

- Har fortsatt tro på Filmgrail
Han sier han fortsatt har tro på produktet og teknologien Filmgrail leverer og han sier tjenesten nå står foran «et gjennombrudd».

- Jeg har veldig tro på Filmgrail og uten å avsløre for mye kommer det noen nyheter på nyåret som er veldig, veldig bra for Filmgrail. To og ett halvt års knallhardt arbeid begynner å betale seg, sier han.

- Har det vært for tøft å livnære seg som gründer i Norge?

- Det er absolutt ikke det økonomiske som er min motivasjon for å starte i Wilhelmsen. Motivasjonen min er drevet av å kunne være med på å skape en «impact» i en bransje som står foran en transformasjon som vil være avgjørende i mange tiår fremover. Jeg tror at vi om 15-20 år fremover i tid vil vi kunne se tilbake til 2016-2018 som når den maritime bransje virkelig begynte sin digitale transformasjon. Hvis man da hadde tidsmaskin. Hvem ville ikke kunne da ønsket å være med på den reisen, sier han.

- Unik kombinasjon
Administrerende direktør i Wilhelmsen Gruppen, Thomas Wilhelmsen, sier Sandvik besitter «en unik kombinasjon av entreprenørskap, nysgjerrighet og et stort nettverk innenfor det digitale økosystemet».

- Vi ser virkelig frem til å løfte vår digitale kompetanse med Sandviks innovative tanker samtidig som vi forsikrer oss om at vi fokuserer all energien vår på em transformasjon som vil gjøre oss og kundene våre mer effektive. Sandvik er godt bevandret på den norske startup-scenen og har bygget seg opp digitalt allerede før digital transformasjon var et buzzword, sier Wilhelmsen.