Bildedelingstjenesten Instagram har gjort flere større oppdateringer i år. I mai fikk tjenesten ny og fargeglad logo, og i august ble brukere gitt muligheten til å legge ut «stories» (liveoppdateringer som ligger på tjenesten i 24 timer).

Denne uken ble flere oppdateringer gjort. 

Tjenesten melder i en fersk pressemelding at det snart vil bli mulig å fjerne kommentarfeltet på bilder man legger ut. Dette er en funksjon som tidligere kun har vært forbeholdt enkelte kontoer, men snart vil det altså bli tilgjengelig for alle. For å fjerne kommentarfeltet må man trykke på «avanserte innstillinger» før man legger ut et bilde, og deretter velge «skru av kommentarer».

- Majoriteten av samtaler på Instagram skjer gjennom kommentarfeltet. De fleste kommentarer er positive, men alle er ikke snille eller ønsket. Vi har tidligere gjort det mulig å filtrere vekk kommentarer som inneholder visse ord. Dette var et viktig steg på veien til å gi brukeren mer kontroll over kommentarene. Nå legger vi til enda flere funksjoner, skriver Instagram-sjef Kevin Systrom i en pressemelding.

I september ble det mulig for brukere å luke ut kommentarer som inneholder ord eller hashtags man finner støtende. For å skru på funksjonen går man inn på innstillinger og aktiverer funksjonen «skjul upassende kommentarer». I et eget felt kan man legge til egendefinerte nøkkelord. Kommentarer som inneholder disse ordene, vil ikke komme opp på profilen din. 

Gjør det enkelt å fjerne følgere
I tillegg til å fjerne kommentarfelt, kan brukerne nå like hverandres kommentarer. Dette gjøres gjennom å trykke på et lite hjerte som nå har dukket opp ved siden av alle kommentarer. 

Det er også gjort endringer på flere områder. Brukere som har privat profil, kan enkelt fjerne følgere de ikke lenger ønsker skal se bildene deres.

- Før var det slik at det var vanskelig å fjerne følgere uten å blokkere dem. Nå kan man enkelt fjerne uønskede følgere uten at de blir informert om det, opplyser Systrom.

Instagram innfører også en anonym varslingstjeneste folk kan bruke dersom de ser poster som indikerer at avsender kan ha som hensikt å skade seg selv. 

- Vi har team som jobber 24 timer i døgnet hele uken, i flere land i verden, for å se på meldingene som kommer inn.