Som første nordiske mediehus inngår VG en avtale med Snapchat om å være med i nyhetstjenesten de kaller Snapchat Discover. Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken i dag.

Overfor Kampanje forteller digitalredaktør Ola E. Stenberg i VG at de vil sikte bredt med innholdet på Snapchat.

- I samtaler med Snapchat har vi blitt enige om at vi skal levere innhold som speiler det VG er kjent for. Det er først og fremst nyheter, men innenfor nyheter er det både nyheter, sport og underholdning. Vårt utgangspunkt er at Discover-kanalen skal levere bredt som vi gjør ellers. Vi har vært gjennom en del tester med Snapchat, der vi virkelig har gjort alt fra dokumentar til humor, sier digitalredaktør Ola E. Stenberg til Kampanje.

- Blir det ren underholdning, eller kan man også bli klokere av å følge VG på Snapchat?

- Vi ønsker definitivt at man også skal bli klokere ved å følge VG på Snapchat. Hovedårsaken til at vi har den posisjonen vi har i Norge er at vi leverer på nyheter og avslører store saker og stiller makta til veggs. Det er grunnen til at folk følger VG hver eneste dag, men det må skje på litt andre måter på Snapchat, sier Stenberg.

Snapchat Discovery baserer seg på en utgavemodell med én ny utgave i døgnet, og har per i dag ikke rom for å sende ut varsler om «breaking news», men det kan raskt endre seg.

- De planene vi har blitt forelagt er veldig spennende, sier Stenberg.

Mediehusene som har en avtale med Snapchat får en attraktiv plassering rett under bildestrømmen til brukerens venner og følgere. I dag ligger internasjonale medier som Daily Mail, Buzzfeed, CNN og MTV i denne listen. VG blir altså både det første norske og det første nordiske nyhetsmediet i dette selskapet.

Strategidirektør Thomas Manus Hønningstad i VGTV sier til Dagens Næringsliv at han tror inntektene vil overgå de fra Facebook og deres Instant Articles.

- Snapchat er en plattform som allerede har en etablert forrretningsmodell i bunn, med annonseplasseringer å selge. Så gjenstår det å se om hvor lønnsomt det vil være. Med VGs kanal blir det nå mulig for norske annonsører å nå norske brukere. Og vi opplever at det er stor interesse i markedet for denne løsningen, sier han til avisen.