Mandag forrige uke skrev Kampanje at rubrikkselskapet Letgo satser i Norge. Selskapet er grunnlagt av mannen bak rubrikkgiganten OLX, Alec Oxenford, og har Schibsteds største konkurrent Naspers i ryggen. Det sør-afrikanske selskapet gikk inn i Letgo med 100 millioner dollar i en rettet emisjon i 2015. Dermed møtes Schibsted og Naspers, som samarbeider i Asia og Sør-Amerika, til konkurranse på Schibsteds hjemmebane.

Les mer: Går i strupen på Finn med Naspers-millioner i ryggen

Letgo ville ikke kommentere norgeslanseringen da Kampanje tok kontakt mandag forrige uke, men nå er selskapet klare til å snakke gjennom et samarbeid med PR-bryået Geelmuyden Kiese.

De har sendt ut en pressemelding der de skriver at målet til Schibsteds nye konkurrent er å «vinne over Finn på kort tid».

- Vi vil utfordre de eksisterende rubrikkplattformene i det norske markedet, sier Alec Oxenford i meldingen.

For å klare det investerer Letgo flere titalls millioner kroner i en lanseringskampanje over sju uker. Der går de, som Kampanje tidligere har skrevet, rett i strupen på Finn.

Saken fortsetter etter bildet.

River av logoen: - Uheldig, mener Finn-sjefen om bruken av Finns navnetrekk i Letgos lanseringskampanje.

- Brudd på markedsføringsloven
Jurist Cecilie Haavik i Haavik Law sa forrige uke at hun mener bruken av Finns navnetrekk og signaturfarger er i strid med god forretningsskikk.

- Tror du forbrukere flest klarer å skille mellom Finns logo og slik navnet brukes her?

- Nei, jeg tror ikke forbrukere i dagliglivets hektiske omstendigheter klarer å skille mellom de to logoene. Om de klarer å skille dem er heller ikke juridisk avgjørende. Det avgjørende er om de kan forveksles, sier Haavik til Kampanje.

Les mer: Mener Finn-utfordrer bryter markedsføringsloven

Tar i bruk ny teknologi
- Vi lanserer Letgo for å tilby nordmenn en raskere og enklere måte å tjene penger på det de ikke trenger, og for å gjøre det enklere for dem å finne gode tilbud på det de faktisk trenger, sier Oxenford.

Deres våpen i rubrikkrigen er en bildegjenkjenningsteknologi og kunstig intelligens som skal hjelpe brukerne med å titulere og kategorisere oppføringene automatisk, slik at selgeren slipper å gjøre det selv.

- Det er et stort uutnyttet potensial i den norske gjenbruksøkonomien. Letgos sømløse og intuitive design skaper en utrolig enkel og problemfri brukeropplevelse ved kjøp og salg. Vi ønsker å endre hva forbrukerne tenker om kjøp og salg av secondhand i sine egne nabolag ved å gjøre det enklere og morsommere å bruke letgo enn noen annen mobilmarkedsplass de har prøvd før, sier Oxenford.

Møter tøff konkurranse på mobil
Det vakte stor oppsikt da Schibsted gikk sammen med sin argeste rival på rubrikkmarkedet, sør-afrikanske Naspers, om et samarbeid i Asia og Sør-Amerika, men med den raske utviklingen der mer og mer av rubrikksalget flytter seg over på mobilen, møtes de to gigantene altså nå også i Norge.

Schibsted har med sin rubrikktjeneste Finn nærmest hatt «monopol» på det norske rubrikkmarkedet med en markedsandel på godt over 90 prosent. Etter tre kvartaler i år kunne mediekonsernet legge frem tall som viste at Finn omsetter rubrikkannonser for 1,24 milliarder kroner og hadde et overskudd på 520 millioner kroner.

Men «monopol»-posisjonene utfordres hele tiden fra både etablerte giganter som Facebook, som nylig lanserte sin tjeneste Facebook Marketplace, og nye startups som Tise, og driftsmarginen til Schibsteds Finn-tjeneste falt 49 prosent i tredje kvartal 2015 til 46 prosent for årets tredjekvartal.

Finn synes å ha full kontroll på handelen som skjer på desktop, er trusselen større på mobil og for å møte den økte konkurransen på nye plattformer som mobil har Schibsted derfor satset tungt på mobilappen Shpock og sikret seg rubrikkselskapet Snapsale.

Les mer: Tror Facebooks nye rubrikk-tjeneste kan true Schibsted