I 2015 ble tjenesten «Facebook at Work» (Facebook på jobb) lansert. Tjenesten gjør at kollegaer kan chatte med hverandre, knytte til seg profesjonelle forbindelser og samarbeide om dokumenter. Flere store, norske selskaper, blant annet DNB, bruker tjenesten til internkommunikasjon.

Les mer her: Slik forandrer Facebook Norges største bank

Les mer her: Facebook vil ta jobbmarkedet

Tjenesten har siden lanseringen kun vært tilgjengelig i betaversjon. I går kveld inviterte Facebook et knippe mennesker til London for å presentere den endelige versjonen av tjenesten, som har fått navnet Workplace by Facebook. Under presentasjonen i går ble navnet, partnere og prisliste som har blitt offentliggjort for første gang.

En av dem som blir globale partnere for Workplace blir det norske IT-selskapet Evry og konsernansvarlig for kommunikasjon og samfunnskontakt i Evry, Janne Log, var på plass på mandagens event i London.

- Norge, India, Australia, England og USA er de landene som har kommet lengst når det gjelder å ta i bruk betaversjonen Facebook at Work. Og følgelig er det bedrifter i disse landene som har kunne påvirke produktet som blir lansert i kveld mest, sier Janne Log i Evry til Kampanje.

- Hva er nytt i denne versjonen?

- Navnet er selvsagt nytt og mer beskrivende. Og produktet er nå klart til å rulles ut på verdensbasis.

Målet er, ifølge Julien Codorniou, den globale sjefen for Workplace at Facebook, å lage en plattform for millioner av ansette uavhengig av nasjonalitet og sektor. Produktet har blitt utviklet underveis. 

Når Evry i dag blir global partner med Facebook og den nye tjenesten «Workplace by Facebook», er tanken at Evrys konsulentorganisasjon vil tilby kundene en måte å starte opp med Facebooks nye tjenester

- For å kunne være en innovativ partner for våre kunder må vi sørge for at vi har de riktige verktøyene, sier konsernsjefen i Evry, Björn Ivroth.

Evry har med sine om lag 10.000 ansatte vært en av de første virksomhetene til å ta i bruk «Workplace at Facebook», og en de raskeste til å implementere løsningene på verdensbasis.