Verizon satte en stopper for langvarige kjøpsrykter da de i dag offentliggjorde at de kjøper primærvirksomheten i Yahoo for 4,8 milliarder dollar. Det tilsvarer 41 milliarder norske kroner. Salget omfatter ifølge Bloomberg blant Yahoos e-posttjeneste, nyhets og sportsinnhold og finansielle verktøy, som fortsatt drar én milliard månedlige brukere. Kjøpet inkluderer ikke selskapets kontantbeholdning eller aksjene i Alibaba.

Verizon eier allerede AOL og planlegger ifølge pressemeldingen å slå sammen virksomhetene i de to selskapene.

- Yahoo er et selskap som har forandret verden, og vil fortsette å gjøre det sammen med Verizon og AOL, sier Yahoo-sjef Marissa Mayer i meldingen.

Ifølge et blogginlegg planlegger hun å bli værende i det nye selskapet, men hvilken rolle hun vil få der er foreløpig ikke kjent.