I går omtalte Kampanje at Dentsu Aegis har valgt å avvikle digitalbyrået Iprospect i Bergen for å konsentrere seg fullt og helt om sin Oslo-virksomhet. Totalt så jobbet det rundt åtte personer på Bergenskontoret som nå rammes av den strategiske endringen i Iprospect.

Les mer: Dentsu Aegis-byrå legger ned i Bergen

Christian Fure byråleder i iProspect, sier alle fikk muligheten til å starte opp i Oslo, men at flere i stedet nå starter opp det nye byrået Kalibrert i Bergen. Avdelingsleder i Iprospect Bergen, Lise K. Jæger, står i spissen for denne etableringen.

- Vi har fortsatt stor tro på potensialet og behovet for digitale markedsføringstjenester til både små og store selskaper i Bergen og på Vestlandet, sier Lise K. Jæger.

Hun har fått med seg Ole Rønneseth, Petter Johnsen, Sara Vabø og Heidrun Reigstad som aksjonærer og ansatte i Kalibrert.

- Med denne erfarne gjengen har vi en svært god både bredde og spisskompetanse innen det meste knyttet til digital markedsføring, fra strategibygging til gjennomføring. Dette gjelder blant annet innen områder som digital medierådgiving, annonsering i søkemotorer og ulike sosiale medier, sier Jæger.

Espen Grimmert, som nok er den mest profilerte av Iprospects ansatte i Bergen, har valgt å slutte i selskapet. Han tar likevel ikke avskjed med sine tidligere kollegaer i Bergen, men går inn i styret i Kalibrert.

- Jeg synes jo det er trist at iProspect trekker seg ut av Bergen. Men jeg har veldig stor tro på Kalibrert, det nye selskapet til Lise Jæger & Co. Gjengen hun har med seg er svært dyktig, sier Grimmert. 

- Jeg ser at mange av de tidligere kundene til iProspect, som Bergen Live og NextGenTel, nå tar imot Kalibrert med åpne armer. Det vil være veldig bra for næringslivet i Bergen å ha et 100 prosent dedikert, lokalt byrå i byen. Jeg er overbevist om at Kalibrert vil få et godt samarbeid med Google og Facebook også. Selv går jeg inn i styret i Kalibrert og vil heie frem byrået så godt jeg kan, legger han til.

Inn i styret: Espen Grimmert går inn i styret i Kalibrert, men er ikke klar for å røpe hva han skal jobbe med etter at han nå har sluttet i Iprospect.