United Screens har i løpet av året blitt Nordens største YouTube-­nettverk med over 500 innholdsskapere, som til sammen mobiliserer 250 millioner visninger per måned. 20 prosent av kanalene som er tilknyttet nettverket er musikkinnrettede.

Nå satser nettverket bredere, og lanserer i disse dager «United Screens Music Network», Nordens første rendyrkede musikknettverk på YouTube.

- Det er veldig spennende å starte et rendyrket musikknettverk på YouTube. Vi har sett at YouTube, og også andre online video­plattformer, stadig får høyere prioritet hos artister og plate-­, musikk-­ og managementselskaper, sier Malte Andreasson, administrerende direktør i United Screens.   

Artister som Zara Larsson, Highasakite, Bob Hund, Tungevaag &  Raaban, PelleK og Frog Leaps Studios, samt plateselskaper som MTG Music, Propeller og  Grappa har sagt ja til å være med i nettverket.

- United Screens Music Network kommer til å arbeide tett med artister, plateselskap og andre musikk-­ og managementselskaper, og hjelpe dem på YouTube. Vi skal blant annet hjelpe med å optimalisere opphavsrett, annonsesamarbeid, samt innholdspredning på abonnementsløsninger som YouTube Red, sier Jenny Ericsson, som er ansvarlig for United Screens Music Network.

YouTube Red er en betalingstjeneste, og skal lanseres i Norden i løpet av året.

Les mer her: Youtube lanserer betal-tjeneste

- YouTube har oppgitt at de frem til i april i år har betalt ut totalt 25 milliarder kroner til musikkbransjen. Mange mener at disse inntektene bare er en del av hva musikkbransjen egentlig kan tjene gjennom YouTube. Det er et stort antall artister og plateselskap som tidligere ikke har tjent noen penger gjennom sin musikk på YouTube, men som etter å ha begynt å jobbe med oss har kunnet øke sine inntekter til sekssifrede beløp. 

Ericsson sier at nettverket kan hjelpe artistene med forhindring av at materiale lastes opp som kopier, løsning rettighetskonflikter og manuell håndtering av individuelle rettighetshaveres materiale. Dette gjøres med løsningen Content ID.

 - Etterspørselen etter kompetanse innenfor Content ID er enormt stor og vokser raskt, aller mest i musikkindustrien. Flere har den seneste tiden adressert musikkbransjens problem med at YouTube ikke tar høyde for rettighetshavernes behov, og at  de i forlengelsen av det ikke får betalt for sin musikk, da de som håndterer artistenes rettigheter  ikke arbeider på en optimal måte med rettighetshåndteringen, sier Marie­Louise Alvær, Country  Manager, United Screens. 

United Screens Music Network kommer også til å arbeide med å bygge kommersielle samarbeid  for musikere og artister med merkevarer og annonsører.

- En av de mest spennende og viktigste spørsmålene i fremtiden er hvordan andre online  video­plattformer kommer til å arbeide med musikere og online video. Vi holder allerede nå på  med å se på løsninger for hvordan artister kan tilgodese sine rettigheter på Facebook.