I går redesignet Snapchat nok en gang tjenesten. Denne gangen er det Discover, Snapchats plattform for nyheter og kommersielt innhold, som har blitt fornyet.

Gjennom Discover kan man utforske nyheter og underholdning fra flere amerikanske aktører som daglig legger ut innhold. Alt som legges ut på Discover forsvinner ikke med en gang, slik som vanlige snaps gjør. Innhold som legges ut er tilgjengelig i 24 timer.

Oppdateringen av Discover innebærer blant annet at innhold fra mediehus og kommersielle aktører har fått større plass, med større bilder og større titler. Tjenesten har også blitt redesignet slik at den ligner en tradisjonell nettavis. 

Videre innebærer oppdateringen at brukere nå kan abonnere på innhold fra enkelte leverandører til Discover, og at live-innhold fra disse leverandørene presenteres sammen med liveoppdateringer fra venner og andre private brukere. Det skriver Wall Street Journal, som er en av innholdsleverandørene til tjenesten.

Les også: Snapchat forbi Twitter i daglig bruk

Frem til nå er det kun amerikanske medier som har levert innhold til Discover, men også norske medier er nå i dialog med det sosiale mediet gjeldende innholdsleveranser til tjenesten. 

- Vi må snakke sammen. Snapchat har sagt at de vil lansere Discover i Norge, så det handler om å finne partnere. De har en hypotese at norsk innhold vil føre til at flere vil bruke Discover, så gjenstår det å se om det er mulig å tjene penger på dette, sa Aller-direktør Hildegunn Soldal da hun gjestet Kampanjes podkast for å snakke om sosiale medier. 

VGTVs Helje Solberg innrømmet at også VG har i samtaler med Snapchat.

Hør mer om Soldal og Solbergs synspunkter på Snapchat og Discover her: