I mai skrev Kampanje at TV 2-sjef Olav Sandnes varslet en kraftig satsing på TV 2 Sumo. Det kunne TV 2-sjefen fortelle samtidig med at de ansatte ble informert om store nedskjæringer og tv-konsernets strategi frem mot 2020.

Bare på få år har TV 2 Sumo blitt et svært viktig forretningsområde i TV 2-konsernet. TV 2 henter i dag ut en omsetning på nærmere 500 millioner kroner på strømmetjenesten på en base som består av omkring 350.000 abonnenter, ifølge undersøkelser Kampanje tidligere har omtalt.

I dag lanseres nye TV 2 Sumo. Tv-konsernets strømmetjeneste får nytt brukergrensesnitt og vil ha nyheter som ferievennlig offline-funksjon til Iphone. Det er utvalg av underholdningstilbudet fra TV 2 og C More Film som blir tilgjengelig for nedlastning til Iphone, slik at man lett kan se innholdet der man ikke har nettilgang.

Les også: Varsler storsatsing på TV 2 Sumo

Les også: TV 2 øker betal-tv-tilbudet på Sumo

- Kan laste ned underholningstilbudet
- Vi lanserer nå TV 2 Sumo med offline-mulighet, hvor seerne kan laste ned innhold og ta med seg når man er på farten, vil spare datakostnader eller er i utlandet. I begynnelsen vil det tilbys et utvalg av vårt underholdningstilbud, men her vil vi bygge opp et mer komplett tilbud med programmer, filmer og serier, sier leder for TV 2 Sumo, Kristian Bruarøy, i en pressemelding.

Siden i fjor høst har TV 2 jobbet med å fornye presentasjonen av innholdet på TV 2 Sumo. Underveis ble også TV 2 Sumo gjort tilgjengelig på Apple TV versjon 4.

- Vi har sluppet funksjoner fortløpende siden vi startet prosjektet i fjor høst. Vi har testet, myklansert, gjort endringer og faktisk også skrotet noe på veien. Resultatet er et TV 2 Sumo hvor brukeropplevelsen er mer lik på tvers av plattformene, sier Bruarøy.

Innholdet fra TV 2 og C More Film får en ny presentasjon og det skal nå være lettere å finne frem til det man ønsker å se – med mer oversiktlig presentasjon, søkeoptimalisering og produktforbedringer.

- Viktig å samle innholdet i en app
- Direktekanalene vil få et betydelig løft og kan nå vise 50 bilder per sekund, samt forbedret komprimering. I uke 24 ble TV 2 Sport Premium 1 lansert med dette oppsettet, forteller TV 2.

Den nye web-utgaven kan nå benyttes uten å laste ned plug-in som Silverlight eller Flash. Videre har appene til LG og Samsungs smart-TV, samt Playstation 3 og 4 fått bedre navigasjon, presentasjon og søk.

TV 2 Sumo via mobil og nettbrett samkjøres nå mer med fellesappen til TV 2. Denne appen er foreløpig kun tilgjengelig på Iphone, men versjoner for Ipad og Android forventes å være klare over sommeren.

- Det er viktig å kunne samle TV 2s innhold i en app for en bedre totalopplevelse. For eksempel under OL i Rio, vil man nå kunne veksle mellom tv-kanalene, alle live-eventer som strømmes via TV 2 Sumo, se resultater og lese siste nytt – alt i en app, forteller Bruarøy.