I dag viser rykende fersk statistikk at boligprisene på Østlandet når nye høyder, til tross for den svake økonomiske utviklingen i Norge. Boligprisene steg med 1,1 prosent i mai, 1,2 prosent korrigert for sesongvariasjoner.

Samtidig popper det opp ulike typer digital- og tech-selskaper som forsøker tjene penger i det gylne boligmarkedet. Nylig ble det kjent at boligmeglere som Privatmegleren, Obos og Selvaag vil samle de store eiendomsmeglerne for å utfordre Finns hegemoni innen boligannonser. Flere har utfordret den Schibsted-eide rubrikkgiganten tidligere, men foreløpig uten hell. Kampanje skrev i mai at en eiendomsmeglerkjede for første gang lanserer en «disruptiv» tjeneste, der megler utelukkes ved boligsalg. Bak tjenesten Propr.no står boligmeglerkjeden Sem & Johnsen, i allianse med en rekke profilerte initiativtakere. En av disse er medieveteranen Geir Kjærnes, administrerende direktør og grunnlegger av mediebyrået In Sight.

Les mer på Kampanje Premium: Medieveteran bak ny «disruptiv» nettsatsing (Abonnement)

Nå er det klart at Inviso går sammen med Venture Factory og starter opp selskapet Inviso Media, som skal selge målrettede markedsføringstjenester til eiendomsmeglere og utviklere. 

- Tilbyr boligkjøperen hele verdikjeden
Inviso er i dag et digitalt innholdsbyrå for eiendomsmeglere. Venture Factory har startet en rekke nettbutikker og konsulentselskaper som jobber med markedsføring på nett.

Nå forsøker de to selskapene å tilrive seg en plass i det voksende boligmarkedet. Planen er ifølge selskapene bak satsingen å tilby norske boligselgere det ypperste innen målrettede annonseløsninger.

- Dette er et naturlig neste steg for oss i vår ambisjon om å tilby boligselgeren hele verdikjeden ved salg av sin bolig. Gjennom vårt interaktive boligprospekt – VISO - tilbyr vi våre samarbeidspartnere den beste måten og vise frem sine eiendommer på og nå ønsker vi å bli best til å finne de rette boligkjøperne til hvert prospekt. Derfor har vi gått sammen med Venture Factory, sier styreleder i Inviso, Pål Roppen, i en pressemelding.

- Mer underholdende og fengende
Daglig leder i selskapet blir Amanda Schjøtt. Hun har BA i «Business og Finans» fra Heriot-Watt universitetet i Edinburgh og har tidligere jobbet som prosjektleder ved Innovasjon Norge sine kontorer i Houston og som perfomance-markedsfører i Venture Factory.

Det nye selskapet Inviso Media kommer blant annet til å tilby sine kunder annonsering på Facebook, Google og gjennom annonsebørser. Slik skal de treffe den moderne boligkjøperen som i stadig større grad bruker mobiltelefonen.

- Med underholdende og fengende markedsføringsinnhold sammen med høyrelevante boligannonser – treffer vi de mest relevante boligkjøperne, som øker kvaliteten på boligvisningene, sier Pål Roppen.

Inviso vi eie 51 prosent av selskapet og Pål Roppen blir styreleder. Venture Factory vil eie 49 prosent og ansatte i det nye selskapet vil sitte i Venture Factory sine lokaler i Øvre Slottsgate i Oslo.